Zde může být vaše reklama.

Mora porazila Hradec, utkání sneslo ligová měřítka

Mora porazila Hradec, utkání sneslo ligová měřítka

25. 08. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Pro Kohouty zakletý soupeř loňského ročníku extraligy, Hradec Králové, přijel na Hanou v roli mírného favorita. V zajímavém zápase se ale dokázal gólově prosadit až v úplném závěru, dvě sekundy před koncem pak pečetil výhru domácích do prázdné klece Holec. Olomouc vyhrála 3:1 a před startem extraligy nabírá formu.

HC Olomouc - Mountfield Hradec Králové 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Opatrný úvod zápasu mnoho šancí nepřinesl, když už hokejisté trefili branku, zvonily pouze tyče. První hokejový moment viděla Plecharéna až v osmé minutě, kdy se před prázdnou domácí brankou objevil Šimánek, Branislav Konrád si ale zahrál na Dominika Haška a neuvěřitelným zákrokem levým betonem zavřel klec. Po další sérii nepřesností na obou stranách se poprvé radovali domácí, a to zásluhou Davida Ostřížka. Hradecké gól zaskočil a zbytek první třetiny se do vážnějších akcí nepouštěli.

Prostřední část hry pak přinesla poloprázdným tribunám, na nichž letos chybějí roztleskávačky, vytrvalý a pohledný tlak Olomouce. V obrovské šanci se před Kacetlem zjevil Knotek, v šesté minutě druhé třetiny pak udeřilo podruhé, když se po Ostřížkově nahrávce trefil nádherně Jakub Matai. Hradec se dlouho nemohl vzpamatovat z šoku, a domácí si užívali hru. V polovině zápasu za Konrádem podruhé zazvonila tyč, začalo se ale přiostřovat a diváci viděli několik šarvátek. V té poslední se do sebe pustili domácí Strapáč s hradeckým Čápem, a i v bitce byli úspěšnější domácí.

Do závěrečné třetiny vstoupila už Olomouc opatrněji, Hradec tlačil a snažil se o korekci výsledku. Z tlaku ale hosté vytěžili gól až dvě minuty před koncem zápasu: pohledná kombinace skončila u Bulíka, který dorazil volný puk do prázdné branky. Hradec poté odvolal Kacetla a zkoušel štěstí v šesti, Holec ale pečetil výhru Olomouce do prázdné.

Forma před ligou stoupá, sestava se rýsuje

O brankářské jedničce Mory je po dnešním zápase asi rozhodnuto a svoje postavení potvrdil loňský hrdina Branislav Konrád. S dosavadním průměrem inkasovaných branek 1,25 v přípravných zápasech potvrzuje formu jako hrom. Hledaný střelec se zatím nenašel, první lajna Holec - Knotek - Laš je ale asi, přes občasné přípravné experimenty a změny v sestavě, hotová. Zatím se bodově příliš neprosazuje Anatolij Protasenja, radost ale mohou mít Hanáci ze zadních řad: přestože série porážek na začátku přípravy příliš optimisticky nepůsobila, obrana se vyhrává a především zařazení nadějného Galvase vnáší do zadních řad novou konkurenci.

Moru čekají příští týden poslední dva přípravné zápasy, a to v úterý doma proti Trenčínu, ve čtvrtek pak odveta proti stejnému soupeři na jeho ledě.

Branky a nahrávky: 17. Ostřížek (Vyrůbalík, Strapáč), 27. Matai (Ostřížek), 60. Holec (Knotek, Vyrůbalík) – 58. Bulík

HC Olomouc: Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Staněk, Houdek, Galvas, Matai – Holec, Knotek, Laš – Eberle, Ostřížek, Strapáč – Skladaný, T. Mikúš, J. Mikúš – Fořt, Herman, Burian

Mountfield HK: Kacetl (Pavelka) – Dietz, Pláněk, Plášil, Čáp, Barák, Štajnoch, Havránek – Dej, Šimánek, Jarůšek, Červený, Knotek, Bednář (C), Nedvídek, Kukumberg, Beránek, Dvořák, Miškář, Bulík.   

-ms-

Další články