Zde může být vaše reklama.

Mora v Hradci nebodovala, utahaní Kohouti vezou prohru 4:1

Mora v Hradci nebodovala, utahaní Kohouti vezou prohru 4:1

23. 09. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Druhé utkání ve dvou dnech mají v nohách hráči Olomouce, v Hradci Králové ale na výkon proti Kometě nenavázali. Hosté nastoupili s Lukášem v brance a v zápase, jemuž dominovaly defenzívy, tahali za kratší konec. O čestný úspěch se postaral až ve třetí třetině Marek Laš, na víc se utahaní Kohouti nezmohli a z Hradce odjíždějí bez bodů.

obi banner

Mountfield HK - HC Olomouc 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

První dějství duelu mezi Hradcem a Olomoucí bylo odehráno s minimem přerušení ve hře velmi rychle. Východočeši v něm měli herně navrch, Hanáci se víc osmělili až v samém závěru třetiny. Aktivita Mountfieldu byla po zásluze oceněna brankou Tomáše Vincoura, jenž se v početní výhodě prosadil ranou z levého kruhu. Na obou stranách bylo pár větších šancí, dominoval ale defenzivní hokej.

Ve druhé třetině hradečtí v ní navýšili své vedení na tři góly. O gól na 2:0 se postaral Petr Koukal, který z vrcholu pravého kruhu předvedl zatím nejlepší střelu zápasu a trefil přesně bližší víko. Přibližně v polovině duelu se pak prosadil Patrik Miškář, pro něhož to byl druhý gól v extralize, přičemž ten první za něj vstřelil soupeř. Mladý forvard Mountfieldu se nejlépe zorientoval na brankovišti poté, co Lukáš vyrazil ránu Zámorského a pohotově vrátil touš do sítě.

Krátce po zahájení třetí třetiny už to bylo 4:0, když Matěj Paulovič z bezprostřední blízkosti překonal Lukáše. Hradečtí se potom nastěhovali do olomouckého obranného pásma a hostům zle zatápěli. Pak ale z ničeho Olomouc snížila zásluhou Laše a následně mohla dostat příležitost přesilové hry, pak ale hostující hráči porušili postup při vhazování, podle nového pravidla následoval dvouminutový trest a o výhodu přišli. V posledních deseti minutách pak Hradec kontroloval hru, Olomouc se k tlaku nevzchopila a odjíždí z výchidu Čech bez bodů.

Branky a nahrávky: 13. Vincour (Piché, Koukal), 21. Koukal (Zámorský), 27. Miškář (Zámorský, Berger), 43. Paulovič (Bičevskis, Miškář) – 52. Laš (J. Káňa, J. Knotek)
Mountfield HK: J. Pavelka (Maxwell) – Zámorský, Piché, Cibulskis, Graňák (A), F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel – Smoleňák, Koukal (C), M. Chalupa – Vincour, Cingel (A), R. Pavlík – Berger, Bičevskis, Miškář – Paulovič, Kukumberg, Bezúch
HC Olomouc: Lukáš (Konrád) – Škůrek, Vyrůbalík (C), J. Galvas, Ondrušek (A), Jaroměřský, Staněk, Dujsík – J. Káňa, J. Knotek, Laš – Irgl, Kolouch, Burian – Skladaný, Strapáč, Holec – V. Tomeček, Mráz, Ostřížek

 

 

Další články