Zde může být vaše reklama.

Mora vyválčila s Libercem dva body, nájezdy rozhodl Nahodil

Mora vyválčila s Libercem dva body, nájezdy rozhodl Nahodil

23. 11. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Jednadvacáté extraligové kolo přivedlo do Olomouce elitní extraligový tým z Liberce, a bylo se na co koukat. Po vyrovnaném průběhu se utkání rozhodovalo až v nájezdech. Olomoučtí střelci v nich tak dlouho trefovali tyče, až na sebe tíhu okamžiku vzal Lukáš Nahodil a díky jeho trefě zůstávají dva body doma.

jaro_banner_web

HC Olomouc - Bílí Tygři Liberec 3:2 po s.n. (1:0, 0:2, 1:0 - 0:0)

Když v 16. minutě utkání poslal puk do odkryté liberecké branky František Skladaný, začali fanoušci v ochozech větřit cenné vítězství nad Libercem; to se ale nerodilo lehce. Ve druhé třetině se totiž dvakrát gólově prosadili hosté. Za ty nejprve ve 23. minutě střílel kapitán Petr Jelínek, který dokázal usměrnit střílenou přihrávku Tylera Redenbacha, Tygři tak dokázali využít svou první přesilovku už po 31 sekundách, ale následné dvojnásobné oslabení Olomouce nepotrestali. Z druhého gólu se hosté nakonec radovali až od deset minut později, když se po své pohledné kličce dokázal prosadit Marek Zachar střelou mezi betony. Olomouc v poslední části hry vytvořila tlak, který vyvrcholil chytrou Irglovou tečí a zápas dospěl do prodloužení. V něm viděli sice diváci na olomouckém stadionu pohledný hokej, ne ale rozhodující branku, a zápas tak musely rozhodnout až nájezdy.

Branky a nahrávky: 16. Skladaný (Laš, Dujsík), 47. Irgl (J. Galvas), rozh. náj. Nahodil – 23. P. Jelínek (Redenbach, L. Hudáček), 33. M. Zachar (Šmíd, Jeník)

HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Ondrušek, J. Galvas, Švrček, Vyrůbalík, Jaroměřský, Dujsík, Staněk – Burian, Strapáč, Irgl – Ostřížek, J. Knotek, V. Tomeček – Holec, Nahodil, Jergl – Laš, Skladaný, Mráz.

Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Doherty, Šmíd, Stříteský, Derner, T. Hanousek, Ševc, Maier – L. Hudáček, Redenbach, Birner – Lenc, Filippi, Ordoš – Valský, P. Jelínek, L. Krenželok – Jeník, J. Vlach, M. Zachar.

Další články