Zde může být vaše reklama.

Nečekané tři body ze zápasu s Třincem, zářil David Škůrek

Nečekané tři body ze zápasu s Třincem, zářil David Škůrek

14. 11. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Olomouc po reprezentační přestávce hostila třinecké Oceláře a v poloprázdné Plecharéně se děly věci. Třinec byl v zeštíhlené sestavě jednoznačně slabším týmem, a šanci jít do čela extraligové tabulky tak nevyužil. Dvěma góly se blýsknul David Škůrek, Branislav Konrád si před smutnou návštěvou 3 027 diváků do statistik zapsal další cennou nulu.

luneta banner

HC Olomouc - HC Oceláři Třinec 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Úvodní třinecký tlak byl pouze platonický, a trval pouze čtyři minuty. Domácí převzali iniciativu ve vlastním oslabení, během kterého si nachystali dvě tutovky, a od té chvíle vládlo zápasu jen jedno mužstvo. Na gól čekala sotva z poloviny zaplněná olomoucká hala do čtrnácté minuty, kdy David Škůrek znehybnil Hrubce a domácí šli překvapivě do vedení. Netrvalo to ani čtyři minuty, hostující obraně ujel Kevin Sundher a parádně zvýšil na 2:0.

Do druhé třetiny vlétli Oceláři velice zostra, skóre se ale měnilo po dvou minutách opět ve prospěch domácích. David Škůrek propálil z kruhu tlačenici před třineckou brankou a Hrubec se za stavu 3:0 nechal vystřídat. Po třetím gólu přišlo mírné uspokojení domácích a hosté se začali vracet do zápasu, Olomouc ale nadějné vedení udržela. Jedovatou střelu zblokoval mladší Galvas, a na střídačku mu při dojemné chvíli pomohl za potlesku tribun otec.

I v poslední části hry byl k vidění pohledný útočný hokej. Za hosty několikrát prověřoval Konráda Kovařčík, Olomouc měla na hokejkách čtvrtý gól po spolupráci Skladaného s Hermanem. Postupně sílil třinecký tlak, narážel ale na stále bezchybného olomouckého brankáře. Za domácí se do další tutovky dostal Knotek, Hamerlík ale jeho šanci pokryl. Šest minut před koncem využil při přesilovce své orientační schopnosti v brankovišti Jakub Herman a pohotovou bekendovou dorážkou zvýšil na 4:0. Olomouc získala velmi důležité tři body a před sérií těžkých zápasů získala potřebný klid.

Branky a nahrávky: 14. Škůrek (Vyrůbalík, J. Knotek), 19. Sundher (L. Galvas), 23. Škůrek (Eberle, Laš), 55. Herman (Burian, Ondrušek)

HC Olomouc: Konrád (Falter) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Houdek, Ondrušek (A), J. Galvas, L. Galvas, Staněk – Eberle, J. Knotek (A), Laš – Skladaný, Herman, Burian – Ostřížek, Mráz, Strapáč – Holec, Sundher, R. Vlach
HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Roth (A), M. Doudera (A), Adámek, D. Musil, Jank, Linhart, Bartko – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrňa, Rákos, Svačina – Dravecký (C), Polanský, Raška – Cienciala, Mikulík, Christov

Další články