Zde může být vaše reklama.

Olomouc doma po boji porazila Mladou Boleslav 4:2

Olomouc doma po boji porazila Mladou Boleslav 4:2

05. 01. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Po dvou bodových ztrátách přivítali Kohouti na domácím ledě Mladou Boleslav, a zápas začali více než dobře dvěma góly v sedmé minutě. Po zbytek zápasu čekal domácí tým lítý boj, stále ještě improvizovaná obrana si ale dokázala výhru ohlídat a hokejisté tak mohou slavit další tři domácí body. Premiérovou branku v olomouckém dresu zaznamenal Zbyněk Irgl.

prospanek 1

HC Olomouc - BK Mladá Boleslav 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)

Na časomíře svítilo 6:20, když Petr Strapáč šikovně tečoval střelu od modré, a Kohouti šli do vedení. Neuplynulo ani půl minuty a druhý gól domácích přidal Herman, a Kohouti měli Bruslaře na lopatě. Mladá Boleslav ale stačila využít přesilovku a stav utkání korigovat - přesto byli v první třetině domácí jasně lepší, a hosté se dostávali do šancí jen z protiútoků.

V úvodu druhého dějství Kohouti na svého soupeře znovu vlétli, činil se zejména Jergl, jemuž Maxwell pokryl několik tutovek. Hra se potom i kvůli několika vyloučením rozkouskovala, což pomohlo hostům k vyrování - Orsava doklepl do brány Klepišovu nahrávku a bylo to 2:2. Vyrovnaný stav naštěstí pro Olomouc nevydržel dlouho; Vilému Burianovi se podařilo procpat puk za Maxwella a Mora znovu vedla. Tento géol spustil olomoucké útočné orgie; v přesilovce Irgl trefil břevno, víc se ale ve druhé třetině už nestihlo.

Nervózní třetí třetina zažila krásné gesto Eberleho, který rozhodčímu přiznal, že nebyl Žejdlem podražen, a tomu byl prominutý trest. Tlak Olomouce sílil, snaha vsítit čtvrtý gól ale vycházela naprázdno. V posledních pěti minutách se Kohouti zatáhli a bránili jednobrankový náskok; minutu a půl před koncem odvolali hosté po oddechovém čase gólmana Maxwella, střela Samuelse se ale neujala, naopak Olomouc pečetila tři body do prázdné brány, když premiérovou trefu v olomouckém dresu zaznamenal Zbyněk Irgl.

Branky a nahrávky: 7. Strapáč (Houdek, Irgl), 7. Herman (Čáp), 35. Burian (Herman), 60. Irgl – 11. Žejdl (Bernad), 29. Orsava (Klepiš, Kotvan)

HC Olomouc: Falter (Konrád) – Čáp, Dujsík, Houdek (A), Jaroměřský, Rutar, Staněk – Strapáč, Herman, Burian (A) – Eberle, Holec, Irgl – Jergl, J. Knotek (C), Laš – Mráz, Ostřížek, Sundher.
BK Mladá Boleslav: Maxwell (Krofta) – Hanzlík (C), Kurka, Kotvan, Bernad, J. Říha, Němeček, Eminger – P. Holík, Klepiš (A), Lenc – P. Musil (A), Orsava, Pabiška – Pacovský, Samuels, Urban – Valský, Žejdl, P. Kousal.

79banner

Další články