Zde může být vaše reklama.

Olomouc nestačila na Hradec, zápas pravdy zvládli lépe hosté

Olomouc nestačila na Hradec, zápas pravdy zvládli lépe hosté

22. 09. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Souboj Olomouce s Hradcem, který byl po pěti kolech v tabulce výrazně za očekáváním, patřil k nejsledovanějším duelům extraligového pátku. Hosté z Hradce Králové toužili dokázat, že úvod soutěže byl jen zakolísáním týmu s mistrovskými ambicemi, Olomouc ale potřebovala alespoň jakkoli bodovat, aby se definitivně odlepila ode dna tabulky. Nestalo se, hosté vezou všechny tři body na východ Čech.

videoprojektory web

HC Olomouc - HK Mountfield Hradec Králové 1:3 (0:0, 1:0, 0:3)

Dvanáct zápasů spolu zatím v novodobé extraligové historii sehráli hokejisté Olomouce a Hradce, jedenáctkrát odešel šťastnější Hradec. Po dnešku je nutno dodat, že série pokračuje. První třetina přinesla vyrovnaný hokej, kdy olomoucký útok zdobilo nadšení a elán, zatímco hradecký zkušenost a přesnost; první třetina ale skončila bez branek.

Ve druhé třetině šli Kohouti zásluhou Viléma Buriana do vedení: po rychlé akci a tvrdém příklepu Sedláček kapituloval a Olomouc vedla. Místo druhého gólu ovšem přišla postupující pasivita domácích a Hradec začal na Konrádovu branku dotírat o poznání nebezpečněji, než v první části hry.

Jestliže v závěru druhé periody Olomouc ještě vedení udržela, ve třetí třetině už bylo všechno jinak: po necelé minutě hry srovla Zigo, o pět minut později šel Hradec dokonce do vedení, a publikum to nelibě neslo - podle mínění většiny přítomných na stadionu totiž Volepka vyrazil Konrádovi puk z pod lapačky. Trenér Venera následně stáhnul sestavu na tři pětky, v závěru zkusila Olomouc hru bez gólmana, inkasovala ale potřetí a v tabulce klesla na předposlední místo.

Branky a nahrávky: 27. Burian - 41. Zigo (Jarůšek), 46. Vopelka (Graňák, Cingel), 60. Jaroslav Bednář

HC Olomouc: Konrád – Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek, J. Galvas, L. Galvas – Buc, J. Knotek, Laš – Eberle, R. Vlach, Burian – Skladaný, Herman, Holec – Jergl, Rác, Strapáč
Mountfield HK: J. Sedláček – Gregorc, Cibulskis, Graňák, F. Pavlík, Vydarený, Pláněk, Rosandić – Červený, Džerinš, Jaroslav Bednář – Cingel, Koukal, Jarůšek – Šimánek, Zigo, Köhler – Vopelka, Kukumberg, J. Dvořák

Další články