Zde může být vaše reklama.

Olomouc vyhrála v Chomutově, nadále se drží nahoře

Olomouc vyhrála v Chomutově, nadále se drží nahoře

02. 10. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Po utkáních s loňským a předloňským mistrem a po vyrovnaném zápase s Třincem čekala Kohouty další zkouška ohněm na ledě silného Chomutova. Olomoučtí hokejisté ji zvládli na jedničku a udolali Severočechy 4:1.

Piráti Chomutov - HC Olomouc 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)

Na první braku nemuseli v Chomutově čekat dlouho - bohužel pro domácí fanoušky padla do jejich sítě. Kohouti využili dvojnásobnou přesilovku, když Vyrůbalíkovu střelu od modré šikovně tečoval Knotek. Vzápětí využil Lacovy nepozornosti Juraj Mikúš, který nahozením od pravého manitelu překonal zkoprnělého chomutovského gólmana a zvýšil vedení Olomouce na 0:2. Laco vzápětí opustil branku a pustil do ní náhradníka Strmeně. Hosté nadále svého soka tlačili, do několika nadějných zakončení se dostal znovu Mikúš, a po něm i obránce Ondrušek, další gól ale první třetina nepřinesla.

Ten padl hned po zahájení třetiny druhé, kdy třetí gól Hanáků vsítil střelou švihem Marek Laš; za Piráty snížil v polovině utkání Skinner, to ale bylo všechno, co Chomutov v tomto zápase předvedl. Kohouti nadále zkoušeli Strměňovu pozornost, nejblíže čtvrtému gólů byl Strapáč. Postupem času sílil tlak Pirátu, na Skinnerovu trefu ale nikdo další nenavázal.

Tlak domácích pokračoval i po vstupu do třetí třetiny. Při početní výhodě pálili Valach a Flemming, byli to ale znovu hosté a znovu Knotek, kteří rozvlnili síť: znovu předvedl důraz v předbrankovém prostoru a dal výsledku konečnou podobu.

Branky a nahrávky: 27. Skinner (Vondrka, Rutta) – 3. J. Knotek (Vyrůbalík, Ostřížek), 6. J. Mikúš (Vyrůbalík, Houdek), 21. Laš (Vyrůbalík, Konrád), 46. J. Knotek (J. Mikúš)

Piráti Chomutov: J. Laco (od 6. Strmeň) – Rutta, Skinner, Flemming, Kudělka, Valach, Dlapa, Buchtela, Mrázek – Skokan, Huml, Vondrka (C) – Kaše, V. Růžička, Tomica – Koblasa, Kämpf, Poletín – Hřebejk, Račuk, Šťovíček.

HC Olomouc: Konrád (Falter) – Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek, J. Galvas – J. Mikúš, J. Knotek, Laš – Eberle, Ostřížek, Strapáč – Holec, Herman, Burian – Fořt, Matai, Diviš.

-ms-

Další články