Zde může být vaše reklama.

Olomouc zdolala Vary v prodloužení, dva body mají cenu zlata

Olomouc zdolala Vary v prodloužení, dva body mají cenu zlata

29. 01. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Po zápase v Pardubicích přijely do Olomouce Karlovy Vary a opět šlo de facto o šest bodů. Utkání mělo dramatický průběh, Olomouc prohrávala po gólu z trestného střílení, dvakrát dotahovala, v prodloužení ale nakonec získala dva body a ty jsou právě ze souboje s Energií mimořádně cenné.

Olomouc začala zápas o šest bodů tlakem; domácí beci si sice po půlminutě málem dali vlastní gól, tím ale legrace končila a Mora šlapala do plných. Svůj první extraligový gól mohl vstřelit Galvas, o chvíli později Hermann, gól z toho ale nebyl a hosté postupně začali přebírat aktivitu. Obrana několikrát zaspala a zachránil nás jen připravený Konrád. Minutu před koncem první třetiny pak Škůrek zastavil Beránka jen za pomoci faulu a následné trestné střílení sám Beránek se štěstím proměnil - 0:1. Poměr střel 6:15 po první třetině hovořil za vše.

Odpověď Olomouce ve druhé třetině ale byla blesková a trvalo to od vhazování jen sedmatřicet sekund: Ondrušek vypálil od modré a Roman Vlach úspěšně dorazil - 1:1. Vyrovnávací gól dal Kohoutům křídla a spustila se erupce ofenzívy na obou stranách hřiště; Dvořák už překonal Konráda, tomu ale pomohly tyče i při dorážce. Na druhé straně spálili několik šancí i Kohouti, s nadsázkou ale znovu začali pokračovat ve svém aktivním celoplošném hokeji bez střelby. Do vedení šly proto v polovině zápasu podruhé Karlovy Vary - Václav Skuhravý se nad Konrádovo rameno nemýlil.

Do závěrečné třetiny nezbývalo Olomouci, než útočit, snaha ale dlouho zůstávala platonickou. Až deset minut před koncem se domácím podařilo využít přesilovku; pohotově dorážel Hermann. Ten se vzápětí dostal do další obrovské šance, napodruhé ale trefil jen tyč a nedal. Divoký zápas ale nabídl drama až do konce: dvě minuty před koncem byl vyloučen Skladaný za vyhození puku mimo led a tím nabídli rozhodčí hostům přesilovku pět na tři. Jen pár vteřin po rozehrání ale putoval za katr i Jaroměřský, Olomouc ale remízu ubránila a zápas šel do prodloužení.

Ještě první půlminutu nastaveného času se Mora musela bránit v oslabení, hned vzápětí byl ale faulován Vlach, výhoda připadla domácím a trenér Venera si vyžádal oddechový čas. Přesilovku čtyři na tři, do obrovské šance se dostal Herman, ale netrefil. Kdyby Herman proměňoval alespoň pětinu svých tutových šancí, byl by mezi nejlepšími střelci extraligy. Čekání na rozhodnutí ukončil Holec, když natáhl od modré a rozhodl o dvou bodech pro Olomouc.

Branky a nahrávky: 21. R. Vlach (Holec, Eberle), 51. Herman (Vyrůbalík, Škůrek), 64. Holec (Eberle) – 20. O. Beránek (TS), 33. Skuhravý

HC Olomouc: Konrád (M. Laco) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), Jaroměřský, J. Galvas, Houdek (A), Rašner – Laš, J. Knotek, Skladaný – Strapáč, R. Vlach, Eberle – Holec, Herman, T. Mikúš – Matai, Mrázek, Fořt.

HC Energie Karlovy Vary: Závorka (Honzík) – Harant, Dujsík, Sičák (A), M. Rohan, Tomáš Dvořák, Baldajev, Weinhold – T. Rachůnek, Tuominen, Mikulík – Vachovec (A), Skuhravý (C), Kindl – Stloukal, Dušek, Gorčík – O. Beránek, Gríger, Flek – Davídek.

Rozhodčí: Šír, Pavlovič – Flegl, Polonyi

-ms-

Další články