Zde může být vaše reklama.

Po dvou kolech ani bod. Olomouc nestačila na Vítkovice

Po dvou kolech ani bod. Olomouc nestačila na Vítkovice

10. 09. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Druhé extraligové kolo představilo Kohouty poprvé na domácím ledě, a tým chtěl z utkání vytěžit první doby. Už první třetina ale dostatečně odkryla pokračující střeleckou nemohoucnost - ani čtyři přesilovky nevedly ke vstřelení gólu, a tak začaly za delší konec lana postupně tahat Vítkovice.

reklama poutak

HC Olomouc - HC Vítkovice Ridera 2:4 (0:0, 0:1, 2:3)

Natěšený domácí tým na Vítkovice doslova vletěl, gól během úvodní třetiny ale nevstřelil - přestože dostal k dispozici hned čtyři přesilovky. Ve čtvrté minutě sice nastřelil Houdek tyč, několikrát se do nadějné šance dostal i reprezentant Herman, černý nesmysl se ale za Bartošákova záda nedostal. První třetina také nabídla jednu zajímavou statistiku: zatímco k Bartošákovi doputovalo 12 střel Kohoutů, hned 14 (!!) jich vítkovičtíbeci dokázali zblokovat.

Střelecká impotence tak měla za následek očekávaný trest: ve třetí minutě prostřední části hry se k rychlé dorážce před Konrádem dostal Olesz a bylo to 0:1. Na ledě to začalo jiskřit, hra se ale vyrovnala. V polovině třetiny ujel ve vlastním oslabení Herman, vyrovnat ale nedokázal.

V poslední třetině vykřesal naději pro omácí krátce po buly Holec, který střelou z mezikruží překonal vítkovického gólmana, vyrovnaný stav ovšem vydržel jen krátce. Konrád o minutu později nedosáhl na teč Kurovského a hosté znovu vedli. Když šest minut před koncem pojistil vítkoviceké vedení na rozdíl dvou gólů Ondřej Roman, začalo to s domácími vypadalo nedobře. Tým se nevzdával, a dokonce opět snížil, rozhodčí ale gól kvůli posunuté brankové konstrukci neuznal. Vzápětí se síť za Bartošákem rozvlnila podruhé, a branka tentokrát platila: dorážka Knotka znamenala snížení ztráty na rozdíl jediného gólu. Dvě a půl minuty před koncem pak rozhodčí nabídl Olomouci další přesilovku - v ní ale místo vyrovnání vstřelily Vítkovice čtvrtý gól a z Olomouce tak vezou všechny tři body.

Branky a nahrávky: 43. Holec (Jergl, Herman), 57. J. Knotek (Buc, Houdek) – 23. Olesz (Dej), 44. Kurovský (Š. Stránský, Hrbas), 54. O. Roman (Tybor, Sloboda), 59. Lev

HC Olomouc: Konrád (Falter) – Ondrušek (A), Houdek, Vyrůbalík (C), Škůrek, L. Galvas, Dujsík, J. Galvas – Strapáč, J. Knotek (A), Buc – Burian, Sundher, Skladaný – Holec, Herman, R. Vlach – Laš, Řípa, Jergl.
HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – Urbanec, Hrbas, Klok, Sloboda (A), Výtisk (A), Trška, Baranka – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Olesz (C), Lev, P. Zdráhal – Kucsera, Kolouch, Dej – Kurovský, Š. Stránský, Szturc.

Rozhodčí: Čech, Hejduk – Barvíř, Hanzlík

-vb-

Další články