Zde může být vaše reklama.

Rozhodčí neuznali Olomouci dva góly a zázrak se nestal, jdeme do play out

Rozhodčí neuznali Olomouci dva góly a zázrak se nestal, jdeme do play out

03. 03. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Drama až do dvaapadesátého kola. Tři týmy si brousily zuby na postup do desítky na poslední chvíli, Olomouci se to ale nepovedlo. Ta v posledním utkání základní části málem udolala Kometu, v cestě za předkolem stáli rozhodčí, kteří ve třetí třetině neuznali Olomouci dva góly. Zápas skončil v základní hrací době 2:2, prodloužení už nic neřešilo.

HC Olomouc - HC Kometa Brno (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0)

Nezáleželo jen na nás - taková byla realita před posledním zápasem základní části. Kohouti před vyprodaným stadionem do zápasu doslova vlétli a během prvních tří minut si vytvořili několik gólovek - nejprve se ocitl v samostatném úniku Skladaný, krátce po něm pálil od modré Škůrek. Emocemi nabitý zápas se dočkal prvního gólu až v patnácté minutě, kdy od modré napřáhl Jaroměřský a Plecharéna vybuchla nadšením poprvé.

Hned po změně stran to byli opět domácí, kdo určoval tempo zápasu. Sundherovi chybělo jen trochu štěstí anebo klidu, druhý gól nak vstřelil až Vlach, který s pomocí teče bránícího hráče zvýšil na 2:0. Krátce poté se dočkala i Kometa; Ondřej Němec využil přesilovku a snížil na rozdíl jediného gólu.

Ve třetí třetině nám rozhodčí neuznal dva góly!

Fanoušci na stadionu v tu chvíli dobře věděli, jak se vyvíjejí zápasy ve Zlíně a v Praze, a do třetí třetiny Olomouc vstupovala jako postupující do předkola. Na všech stadionech ale ještě zbývalo dvacet minut. Kohouti nadále šlapali do plných, šestá minuta přinesla obrovskou šanci Skladaného, ale těsně minul. O pár vteřin později rozvlnila Olomouc síť Čiliakovy branky potřetí, rozhodčí ale gól neuznal, a krátká nekoncentrovanost domácí obrany měla vzápětí za následek vyrovnání - Martin Dočekal vypálil do šibenice a puk zastavila až síť za Konrádem - 2:2. V tu chvíli měla Olomouc třináct minut na to, aby zabojovala o postup, drama vyrcholilo. Ve stejném okamžiku padl gól také v Praze, kde Plzeň vyrovnala na 2:2.

Vzápětí dala Olomouc další gól, rozhodčí ale podruhé během několika minut gól Olomouci neuznal, což vyvrcholilo potyčkou mezi hráči obou mužstev, a dokonalou frustrací domácích. Rozháraná hra Olomouce produkovala na hřišti pouze chaos a šance Brna, naději na změnu dala domácím osm minut před koncem přesilovka při vyloučení Malleta, Působivou Ondruškovu ráno vyrazil Čiliak jen s obtížemi, a tlak domácích byl místy až drtivý. Ve stejné chvíli se měnilo skóre také ve Zlíně, kde domácí vyrovnali na 2:2.

Domácí se hnali za třetím gólem, jejich hra ale byla s postupujícím časem plná nepřesností, a brankoviště hostí zase zavánělo dalšími a dalšími potyčkami. Necelé dvě minuty před koncem si vzal trenér Venera oddechový čas a snažil se hráče nabudit na závěrečný tlak. KOnrád pak podle očekávání opustil brankoviště a Olomouc to zkusila se šesti muži, po šedesáti minutách se ale už skóre neměnilo a šance Olomouce na desítku zhasly.

Následné prodloužení gól nepřineslo, v nájezdech pak byli šťastnější domácí.

Branky a nahrávky: 15. Jaroměřský (Burian), 33. R. Vlach (Herman) – 38. O. Němec (Brabenec, M. Kvapil), 47. Dočekal (Mallet, Nečas), rozhodující nájezd Eberle.

HC Olomouc: Konrád (Falter) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Jaroměřský, Rašner, J. Galvas, Ondrušek (A) – Skladaný, J. Knotek (A), Laš – Eberle, Sundher, Burian – R. Vlach, Herman, Holec – T. Mikúš, Mrázek, Matai – Kotala.
HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – O. Němec (A), Bartejs, Kováčik (A), Gulaši, Zábranský, Malec, Šnajnar, Trška – Vondráček, Hruška, M. Kvapil (C) – Haščák, V. Němec, J. Káňa – Mallet, H. Zohorna, Dočekal – Horký, Nečas, Brabenec.

Rozhodčí: Hejduk, Mrkva – Barvíř, Blümel

 

Další články