Zde může být vaše reklama.

S Litvínovem za tři body, ledu vládlo jen jedno mužstvo

S Litvínovem za tři body, ledu vládlo jen jedno mužstvo

28. 01. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Už 44. kolo nejvyšší hokejové soutěže přivedlo do Olomouce hosty z Litvínova, a Olomouc, bojující po novém roce s mírným poklesem formy, měla od začátku převahu. Během první třetiny ale z konstantního tlaku vytěžila jediný gól a Litvínovu se podařilo na počátku druhé třetiny srovnat. Hostům se sice dvakrát podařilo snížit, na body to ale nestačilo. Olomouc tak získala nesmírně cenné tři body.

HC Olomouc - HC Verva Litvínov 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)

Olomouc s Falterem v brance začala proti Litvínovu (v sestavě už s Jurajem Mikúšem) zostra, a po pěti minutách otevřel skóre František Skladaný - litvnínovský bek mu vlasnoručně namazal a olomoucký forvard se v přesilovce nemýlil 1:0.

neolstav inz ucetni

Následující minuty zcela patřily Olomouci, druhého gólu se ale domácí nedočkali. Sám před Kantorem se ocitl Herman, Galvas trefil jen ochrannou síť.

Udeřilo proto na druhé straně; na začátku druhé třetiny Marek Baránek proplálil od modré všechno, co mu stálo v cestě, a vyrovnal. Domácí naštěstí odpověděli rychle - Knotek nejprve kantora sám nepřekonal, napodruhé si místo zakončení vybral zadovkou Marka Laše a Mora znovu vedla. O pár minut později neudržel Kantor puk po ráně Skladaného a Vilém Burian s dorážkou už moc práce neměl - 3:1. Třetí gól hosty složil, a ledu vládlo pouze domácí mužstvo.

V poslední třetině se hra vyrovnala; Olomouc nejprve promarnila přesilovku, vzápětí exolomoučan Mikúš našel zpoza branky volného Růžičku a Litvínov snížil na rozdíl jediné branky. Utkání tak šlo do dramatického závěru. V něm domácí vyrovnání a prodloužení nedopustili, naopak se kolem mantinelu protáhl Holec, a Herman se po jeho pobídce nemýlil - 4:2.

Branky a nahrávky: 5. Skladaný, 28. Laš (J. Knotek), 30. Burian (Houdek, Ondrušek), 59. Herman (Holec) – 24. Baránek (Marek Růžička), 49. Marek Růžička (J. Mikúš)

HC Olomouc: Falter (Matoušek) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Ondrušek, Jaroměřský, Houdek, L. Galvas, Staněk – Burian, J. Knotek (A), Laš – Strapáč, Eberle, Herman – Holec, Jergl, Mráz – Ostřížek, Skladaný, Podlaha.
HC VERVA Litvínov: Kantor (Soukup) – L. Doudera, Čutta, Šesták, Gula, Kubát, Baránek, Iberer – Gerhát, V. Hübl, F. Lukeš – Kůs, J. Mikúš, Marek Růžička – Trávníček, Válek, Jurčík – M. Hanzl, M. Havelka, Matoušek.

Další články