Zde může být vaše reklama.

Třinec porazil Olomouc v unikátním zápase s otcem i synem Galvasovými

Třinec porazil Olomouc v unikátním zápase s otcem i synem Galvasovými

27. 09. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Televizní utkání okořenil unikátní souboj otce a syna Galvase, tři body si ale z olomouckého ledu odnáší starší z nich. Olomouc prohrála s aktuálně nejlepším týmem extraligy o gól, jediným naším střelcem byl Burian.

HC Olomouc - HC Oceláři Třinec

Olomouc na Třinec vlétla a během prvních dvou minut zasypala Hrubce střelami. Sledovaný souboj Galvase mladšího proti Galvasovi staršímu dostal utkání i na televizní obrazovky, návštěva na stadionu ovšem nebyla nijak oslnivá. Urputný hokej z obou stran pokračoval celou první třetinu; zajímavější akce jsme viděli ale až v jejím závěru. V šestnácté minutě se vydal do protiútoku Eberle, a puk málem skončil za tentokrát nepozorným Hrubcem. Mora hrála v první třetině dvě přesilovky, ale v podstatě se nedostala do pásma, pak alepři vyloučení Marosze z ničeho nic napřáhl od modré Jaroměřský, Burian tečoval a poslal Olomouc přesilovkovým gólem do vedení. Šimon Hrubec tak po dvou zápasech s nulou musel na delší sérii zapomenout.

Hned v úvodu druhé třetiny prověřil Konráda Kreps, olomoucký brankář byl ale pozorný. Oceláři pak ostřelovali olomouckou branku a měli více ze hry, k čemuž jim pomohly i dvě slepené přesilovky. Když se domácí z tlaku Třince alespoň trochu vzpamatovali, byl vyloučen Jakub Galvas a v přesilvce Zbyněk Irgl vyrovnal. Po vyrovnávacím gólu obrana Olomouce jako by znejistěla a tu a tam se v ní objevovaly mezery, které vždycky zacelil Konrád. T5inečtí ukazovali, proč vedou extraligovou tabulku, do konce prostřední části hry se už ale skóre neměnilo.

Ihned po vhazvování se ve třetí třetině dostal ke střele Knotek a Olomouc se na Třinec vrhla a vycítila svoji šanci. Vzápětí Holec nabil Škůrkovi, střela ale byla sražena do ochranné sítě, vzápětí byl sám před Hrubcem Ostřížek. Když už se Třinec dostal do šance, stál na jejím konci připravený Konrád. Do další šance se vzápětí tlačil Laš, jenže i v hokeji platívá nedáš - dostaneš: Irgl se otočil kolem tyčky a pohodlně zasunul pod Konrádovým betonem. Gól hosty povzbudil, Olomouc naopak začala kupit chybu na chybu. Před prázdnou bránou se ocitl Chmielewski, a třetímu gólu v domácí síti zabránil jen obětavý Ondrušek. Jedenáct minut před koncem pak šel bručet dvougólový Irgl a Kohouti dostali k dispozici důležitou přesilovku, do šance se dostali při přečíslení Knotek s Holcem, Hrubec jejich akci ale ustál. O střelu se několikrát pokoušel Jakub Galvas, ale gól mu v dnešním utkání nebyl přán. Hra vabank ve snaze zachránit alespoň bod přinesla několik šancí domácích a také několik rychlých brejků především Irglovy řady. Minutu a půl před koncem zvolili domácí hru bez brankáře, závěrečný tlak ale vyrovnání nepřinesl a vedoucí tým tabulky si tak tři body odvezl i z Hané.

Branky a nahrávky: 18. Burian (Jaroměřský) – 31. Irgl (Adamský), 45. Irgl (Polanský, Linhart)

HC Olomouc: Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Staněk, Houdek, Ondrušek, Jaroměřský, J. Galvas – Laš, J. Knotek, Holec – Strapáč, Ostřížek, Eberle – Burian, J. Mikúš, Matai – Jergl, Herman, Fořt.
HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Roth, M. Doudera, Hrabal, L. Galvas, Nosek, L. Doudera – Miloš Roman, Petružálek, Martin Růžička – Adamský, Polanský (C), Irgl – Rákos, Kreps, Dravecký – Chmielewski, Marosz, Hrňa.

Rozhodčí: Šír, Čech – Komárek, Ondráček

 

Další články