Zde může být vaše reklama.

V předvečer hokejového čtvrtfinále se sluší připomenout mistry 1994!

V předvečer hokejového čtvrtfinále se sluší připomenout mistry 1994!

13. 03. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Mora se po dvaceti letech dostala do play off a město žije hokejem. V nadšené atmosféře se ovšem sluší alespoň vzpomenout na ty, kteří u nás před dvaadvaceti lety vybojovali titul mistrů extraligy. Současný klub jako by se občas snažil nejslavnější část své historie vymazat z paměti. Co dnes dělají ti, kteří před skoro čtvrtstoletím dovedli Olomouc až na stupínek nejvyšší? Olomouc na ně ale nezapomíná a jejich dresy měly dávno viset pod stropem plechovky.

Pavel Cagaš, brankář

Kariéru ukončil v Německu, dnes se realizuje v golfovém světě a organizuje turnaje pod hlavičkou TopGolf Open. Podle svých slov už ani nemá výstroj.

Ladislav Blažek, brankář

Dlouhá léta působil úspěšně jako marketingový manažer ve Slavii, poté stál v čele APK. Dnes obchoduje v Praze s auty.

Jan Vavrečka, obránce

Kariéru ukončil v druholigové Karviné v roce 2008. Působí jako trenér v nižších soutěžích na severní Moravě.

Aleš Flašar, obránce

Dnes trenér druholigového Nového Jičína. Před zhruba deseti lety trénoval nedaleký Prostějov.

Jiří Kuntoš, obránce

Zahrál si ještě dvě finále, a to v dresu Třince a pak v roce 2004 se Slavií. Podruhé už ale na nejvyšší stupínek nedosáhl. Pak ukončil kariéru na nejvyšší úrovni a ještě několik let hrál v krajském přeboru. Jihlavský rodák, draftovaný Buffalem Sabres, se poté stal hráčským agentem, dnes vede dětskou hokejovou školu.

Petr Tejkl, obránce

Extraligu si po odchodu z Olomouce zahrál ještě v Opavě a v Havířově. Po zisku titulu v Olomouci si týž rok zahrál na mistrovství světa v Itálii.

Cam Brown, obránce

Rodák ze Saskatoonu po sezóně ukončil angažmá v Olomouci, vrátil se do Kanady a hokej hrál profesionálně až do roku 2009. Čerstvé zprávy o něm nejsou, nejspíš pracuje na statku.

Josef Řezniček, obránce

Na sklonku své kariéry získal ještě titul v dresu karlovarské Energie, poté se stal ředitelem extraligy, jímž je dodnes.

Jaromír Látal, obránce

Z Olomouce odešel do pražské Slavie, kariéru ale ukončil již v roce 1997. U hokeje zůstal, věnuje se manažerské práci v Mladé Boleslavi, kde vede i svého syna.

Martin Smeták, útočník

Po skončení aktivní hokejové kariéry působil jako rozhodčí,dnes se realizuje jako trenér ve florbale.

Jiří Dopita, útočník

Olomoucký titul byl jen jeho prvním úspěchem. Stal se olympijským vítězem, mnohonásobným mistrem české extraligy v dresu Vsetína a naposledy Pardubic, a nakonec i majitelem HC Olomouc. Na podzim loňského roku klub za ne zcela vyjasněných okolností prodal a po několika dnech se objevil jako trenér na lavičce Třince.

Michal Slavík, útočník

Obchoduje se sportovními potřebami.

Igor Čikl, útočník

Kariéru dohrál ve Ždáře nad Sázavou. Jeho syn je aktivním a velmi dobrým hokejistou v nižších soutěžích.

Michal Konečný, útočník

Po odchodu z Olomouce hrál za Kometu, a kariéru uzavřel spolu s Igorem Čiklem ve Žďáru. Trénuje.

Pavel Nohel, útočník

Spolu s Michalem Konečným trénovali Břeclav; když se klub výsledkově topil, Pavel Nohel ještě v roce 2011 nazul brusle a šel pomoci na led. Odehrál jedno utkání v Prostějově, ve kterém se zranil, tým ale jeho příklad nakopnul. Takhle se chová hokejový rytíř.

Miroslav Chalánek, útočník, kapitán týmu

Kariéru ukončil krátce po titulu. Žije a pracuje ve Zlíně, podniká v oblasti úvěrů.

Zdeněk Eichenmann, útočník

Převzal kapitánskou pásku Olomouce po Chalánkovi. Pracuje a žije v Rakousku, dodnes hraje za českou veteránskou reprezentaci.

Milan Navrátil, útočník

Po odchodu z Olomouce nenašel hokejově nikde domov: hrál za Kometu, za České Budějovice, za Zlín, za Plzeň, i za Karlovy Vary. Kariéru končil před deseti lety v dresu Techniky Brno.

Aleš Pavlík, útočník

Po manažerské stránce to dotáhl asi nejdál: po Ladislavu Blažkovi šéfoval Asociaci profesionálních klubů, při květnovém šampionátu měl na starosti ostravskou část mistrovství světa.

Michal Černý, útočník

Hokejově dlouhověký a nesmrtelný. Zahrál si za Moru v prvoligové éře ještě v roce 2011, ještě během loňské sezóny nastupoval za Prostějov. Legenda. Benzín.

Radek Haman, útočník

Další nesmrtelný. Ještě v roce 2011 hrál extraligu za Plzeň, poté přestoupil do Znojma a kariéru dohrál u svých bývalých spoluhráčů v Břeclavi.

Josef Augusta, trenér

Po vyhazovu Aloise Hadamczika v průběhu sezóny převzal tým a dovedl jej až k titulu. Posléze vybojoval s reprezentací zlatý hattrick, skončil po olympiádě v Salt Lake City.

-red-

Další články