Zde může být vaše reklama.

Venera končí. Kdo místo něj? Osobně jednatel klubu Tomajko

Venera končí. Kdo místo něj? Osobně jednatel klubu Tomajko

04. 04. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Zdeněk Venera po třech sezónách odchízí z hokejové Olomouce. Během té doby se klub v extraligových vodách výsledkově stabilizoval a pod Venerou se dvakrát podíval do čtvrtfinále. Kohouti na jeho post náhradu hledat nebudou, tým totiž povedou Venerovi dosavadní asistenti Jan Tomajko, jenž je zároveň jednatelem klubu, a Zdeněk Moták, který do Olomouce přišel vloni.

"Vedení klubu Zdeňku Venerovi děkuje za skvělou práci a do budoucna přeje mnoho úspěchů v novém působišti. A-tým nově v další sezoně povedou Vneerovi dosavadní asistenti Jan Tomajko a Zdeněk Moták," uvedl klub na svém oficiálním webu. Venera, který už předtím vedl Zlín, Karlovy Vary, Brno a Pardubice, přišel na Hanou před sezonou 2015/16 a s podceňovaným týmem dosáhl hned v prvním ročníku svého nového angažmá na přímý postup do play off. O rok později Olomouci pod jeho vedením jen těsně utekla desítka, ve třetím roce prošel s Kohouty přes předkolo do čtvrtfinále, kde Mora stejně jako před dvěma lety podlehla Plzni.

Tým převezme jako hlavní trenér dosavadní asistent a současně jednatel klubu Tomajko. Ten působil u mužstva v roli asistenta už v předchozích sedmi letech, dvě sezony vedl i tým staršího olomouckého dorostu. Moták sbíral zkušenosti zejména ve Vítkovicích a následně ve Spartě.

-ms-

Další články