Zde může být vaše reklama.

Z kádru mnoho pohromadě nezůstalo, chaos okolo Vodného

Z kádru mnoho pohromadě nezůstalo, chaos okolo Vodného

02. 05. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Olomoučtí hokejisté zahájili letní přípravu na nadcházející, v pořadí již třetí extraligovou sezónu. Kádr ale zatím hlásí spíš ztráty, než posily, a fanoušci klubu marně čekají na zprávy. Že odchází Tomáš Vošvrda, bylo v zákulisí známo už dlouho. Ostatní odchody ale spíše překvapují, stejně jako zmatky okolo Michala Vodného.

Pryč je pro mnohé překvapivě Michal Vodný, ale i lídr klubové produktivity loňského ročníku  Dávid Buc. Ten vládl statistikám produktivity jak v základní části, tak i v krátkém play off s Plzní. Končí ale i Kucharczyk, Valenta a Húževka, spekuluje se navíc o odchodu Matěje Pekra.

Zmatek okolo Vodného

Michal Vodný patřil v sezóně k základním pilířům olomouckých útočných řad. V posledních dnech ale vznikl nad jeho dalším angažmá otazník; klub na svém webu včera (tj. 1.května, pozn. aut.) uvedl, že  "otazník zatím visí nad dvojici hráčů, kteří patřili ke stálicím olomouckého útoku. Michal Vodný přišel na Hanou po skončení působení ve zlínské juniorce a zůstal pět sezón, Matěj Pekr oblékal dres Kohoutů ještě o rok déle. Zatímco Vodný nechyběl v minulém roce v jediném utkání, Pekr strávil většinu sezóny v Třebíči a za Olomouc odehrál 19 zápasů. Jestli se ale zapojí do sezóny 2016/2017 prozatím není jasné. „Michalu Vodnému a Matěji Pekrovi byly nabídnuty smlouvy, které ale pro tuto chvíli neakceptovali,“ řekl generální manažer." O den později zveřejnili Orli Znojmo, hrající mezinárodní EBEL ligu, informaci, že Vodný přichází na jih Moravy, server onlajny avšak informoval o přestupu Michala Vodného do SK Sigma Olomouc B.

Trénoval Matai, Rašner musí na další operaci

Letní přípravu na umělé trávě zahájil i Matai, naopak znovu pod kudlu bude muset obránce Rašner. S ohledem na odchod Valenty tak dostaly zadní řady citelnou ránu. Fanoušci klubu očekávají se začátkem přestupního období jakékoli zprávy o dalších posilách, oficiálně ale zatím nikdo další oznámen nebyl.

-ms-

Další články