Zde může být vaše reklama.

Změny v přerovském hokeji vyvolávájí emoce, fanoušci se bouří proti Gremlicovi

Změny v přerovském hokeji vyvolávájí emoce, fanoušci se bouří proti Gremlicovi

27. 04. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Nečekaný odchod Lubomíra Svobody ze židle generální manažera přerovského hokeje a podivné zrušení jeho pozice budí od včerejška emoce na regionální hokejové scéně. Především fanouškům vadí nové složení představenstva klubu, a na mušce mají hlavně člena představenstva Petra Gremlicu.

Ten se před několika lety stal "mediální hvězdou" poté, co odkoupil pozemky přilehlé d Domu kultury ve Zlíně a zatarasil stavebním materiálem vchod dovnitř. Kauze se tehdy podrobně věnovala České televize v pořadu Reportéři ČT. "Nakonec se to ještě ututlá že p. Svoboda opouští klub po vzájemné dohodě. To je absolutní výsměch faul na všechny co mají přerovský hokej v srdci a humus nejvyššího kalibru! Je velmi smutné že se hokej po lepších časech zase vrací na úroveň druholigové žumpy ve které bylo hlídání si vlastního korýtka velkou módou. Fanoušci by se měli spojit a dát jasně najevo nesouhlas," píše například na diskusním fóru klubu fanoušek Zubrů pod nickem brundibar78.

Zlínská kauza Petra Gremlicy notně zahýbala regionálním děním před několika lety a fanoušci mu toto počínání dodnes nezapomněli. Gremlica si tehdy všiml, že v okolí domu kultury ve Zlíně jsou pozemky, teré by se daly strategicky využít. Koupil je prostřednictvím firmy MH Investment a obratem je nabídl Kulturnímu domu k prodeji. Dráž. Když nepochodil, Dům kultury odřízl od světa i s obchody. Vybudoval zátarasy z plotu a naavezeného stavebního materiálu, které zablokovaly většinu vchodů. "Zavolali jsme policii, ale policie řekla, bohužel, nemůžeme s tím nic udělat," vyjádřila se tehdy pro Reportéry ČT ředitelka Kulturního domu Ludmila Křižanová. Akce navíc proběhla bez stavebních povolení, a Gremlica dostal od zlínského Magistrátu pokutu.

"Musí ta situace někam dospět, musí si ty pozemky buď někdo koupit, nebo pronajmout, anebo ať nedělají vůbec nic a ať strpí to, že jsem si ty pozemky koupil. Že se jim to nelíbí, to chápu," řekl tehdy do záznamu České televizi Gremlica. Ten pak pronajal pozemky cizí firm, podle svých slov za zhruba 60 000 korun měsíčně, jejímž jednatelem byl ovšem zadlužený bezdomovec s adresou na radnici v Tanvaldu. Situace se zablokovanými vchody trvala asi měsíc. "Změny jsou sice v hokeji běžné, ale nezlobte se na mě, tady tato mi přijde velmi nestandardní a neuvěřitelně smrdí. Mělo by to být velmi důkladně prošetřeno a nebojím se říct, že i Policií. Než aby se pokračovalo dál, tak se raději zbavujme lidí, kteří tomu hokeji pomohli ze sra*ek. Však druhá liga bude taky liga a bude v ní zase dost místa pro ty, kteří potřebují mít osobní prospěch," uvádí na diskusním fóru Zubrů další fanoušek.

-ms-

 

reportáž Dům kultury v pasti

Další články