Zde může být vaše reklama.

Olomoučtí basketbalisté vstoupí do sezony se silným partnerem i novým názvem: BK REDSTONE Olomoucko

Olomoučtí basketbalisté vstoupí do sezony se silným partnerem i novým názvem: BK REDSTONE Olomoucko

foto: bkolomoucko.cz

06. 08. 2021 - 08:53

Olomouc, 4.8. 2021 - Generálním a současně i titulárním partnerem sportovního klubu BK Olomoucko, který bude i v příští sezóně reprezentovat region v nejvyšší basketbalové soutěži – Kooperativa NBL, se stala olomoucká developerská skupina Redstone. Partneři se dohodli na víceleté vzájemné marketingové spolupráci a finanční podpoře klubu. Cílem je navázat na tradice jednoho z nejúspěšnějších olomouckých sportů a podpořit úspěšnou sportovní budoucnost basketbalu v regionu.

Již na konci minulé sezony se objevovaly informace o tom, že Olomoucký kraj může přijít o svého zástupce v nejvyšší mužské basketbalové lize. Licenci se nakonec podařilo zachránit a klub pod novými majiteli stabilizovat. „Pro náš klub je akvizice tak silného generálního partnera, se kterým jsme navíc domluveni na víceleté spolupráci, velmi zásadní. Společně tak uděláme maximum pro to, abychom dobře reprezentovali region i naše partnery,“ sdělil k akvizici generálního partnera Libor Špunda, spolumajitel klubu a generální manažer.

Pro klub je důležitá také kontinuita spolupráce s Olomouckým krajem a akvizice dalších partnerů. Podařilo se navázat spolupráci také s dalšími hlavními partnery, kteří budou brzy představeni. Klub má ambici udělat z basketbalových zápasů atraktivní show pro diváky a navázat i na basketbalovou mánii související se vzrůstající oblibou basketbalu díky účasti národního týmu na Olympijských hrách i blížícím se mistrovsví Evropy, které se v příštím roce uskuteční i na území České republiky.

„Jsme hrdi, že jméno Redstone ponese právě basketbalový klub. Olomoucký basketbal dosáhl v minulosti řady domácích i mezinárodních sportovních úspěchů a vychoval spoustu slavných hráčů. Má pevné místo v sportovních tradicích města a velkou skupinu věrných fanoušků. Chceme klub podpořit na cestě k další úspěšné sportovní budoucnosti“, zdůvodnil rozhodnutí Redstonu Richard Morávek. Skupina Redstone však chce v nejbližším období svou podporu významně rozšířit i vůči řadě dalších sportů a sportovních klubů.

Dne 2. srpna zahájili basketbalisté oficiální přípravu a velmi změněná sestava týmu se poprvé oficiálně sešla k prvnímu tréninku. „Již dříve jsme avizovali nové posily v čele s koučem Robertem Skibniewskim. Co se týká hráčů, z Norska k nám zamířil americký rozehrávač Kenneth Anthony Carpenter, dále pak 206 centimetrů vysoký americký pivot Demajeo Wiggins. V neposlední řadě nám pomůže stejně vysoký rodák z Bosny a Hercegoviny Arsenij Vučkovič, ze kterého číší mladá dravost. Sázíme ale také na české hráče. Přišel k nám Filip Halada z Hradce Králové a Marek Sehnal ze Svitav,“ dodal k sestavě sportovní manažer a spolumajitel klubu Michal Pekárek.

Veškeré novinky, nové logo, dresy, informace o kompletním hráčském kádru a mnoho dalšího tým oficiálně představí na předsezónní tiskové konferenci, která se chystá do areálu Nákupní galerie Šantovka. O přesném termínu budete informováni.

Skupina Redstone dlouhodobě podporuje sportovní i další veřejně prospěšné aktivity v regionu i v celé ČR. Mimo jiné pomáhá olomouckému vrcholovému fotbalu a hokeji či podporuje juniorskou hokejovou ligu.

Další články