Zde může být vaše reklama.

Boxer Polakovič je novým mistrem republiky, získal už svůj třetí titul

Boxer Polakovič je novým mistrem republiky, získal už svůj třetí titul

24. 10. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Mistrovství České republiky mužů a žen v boxu 2017, které se konalo 5.- 7.10. 2017 ve sportovní hale Sareza Ostrava, přineslo titul olomouckému boxerovi.

luneta banner

Ve váze do 64 kg Pavel Polakovič obsadil 1. místo a vybojoval už svůj třetí titul mezi muži. Z boxerů reprezentující Olomoucký kraj si dále nejlépe vedli Jiří Horký z BC Moravan Prostějov, který obsadil ve své hmotnostní kategorii do 91 kg 3. místo. Předvedl v boji o semifinále kvalitní box a s jistotou zvítězil 5.0 na body. V semifinále však jiiž nestačil na svého soupeře a po inkasování trvdého kontraúderu byl odpočítán. I tak je úspěch, když po loňském stříbru opět dokráčel na stupně vítězů.  
Ještě lépe si vedl odchovanec Dukly Olomouc Pavel Polakovič v kategorii do 64 kg. V prvním kole vyřazovacích bojů zvítězil s přehledem 5:0 na body a postoupil do semifinále. V utkání o postup do finále nenechal nic náhodě a svého soupeře vyprovodil z ringu již v prvním kole, když zvítězil RSC. Ušetřené síly se mu pak v boji o titul mistra hodily, když se celý turnal potýkal s virózou a musel rovněž upravovat váhu. Finálové utkání samotné se odvíjelo v jeho režii, když bodoval zejména z kontrů a svým pestrým pojetím boje potěšil všechny příznivce technického boxu. Své vystoupení zakončil jasným vítězstvím 5.0 na body a po loňském stříbru vystoupal znovu na nejvyšší stupínek. V roce padesátého výročí založení Dukly Olomouc tak dal vzpomenout na celou řadu mistrů repubkliky, které tento klub vychoval.
Zásluhy na skvělých výsledcích olomouckých boxerů má realizační tým Dukly ve složení Antonín Hauer, Jiří Richter, Ivo Hrbáček a Alexander Bögi.
Ve váze do 81 kg Mario Wiedermann ve čtvrtfinále jasně vyhrál s Martinem Šejnohou z Českých Budějovic RSC ve 2. kole. V semifinále  vedl po 2 kolech nad novým mistrem ČR Janem Mužíkem z Ostravy. V závěru zápasu nečistě boxující domácí bijec zasáhl palcem našeho boxera do oka a připravil ho o finále. Na bronzové medaili má svůj podíl Petr Škuta, se kterým se Wiedermann připravuje v Praze, když netrénuje na Dukle.
-ms-

Další články