Zde může být vaše reklama.

Diváci vzpěračských závodů zažili nejlepší podívanou v Česku. Hertlová v nadhozu pokořila 100 kg

Diváci vzpěračských závodů zažili nejlepší podívanou v Česku. Hertlová v nadhozu pokořila 100 kg

10. 07. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Simona Hertlová a Josef Kolář se stali vítězi letních vzpěračských závodů. Na startovní listinu se zapsalo 43 závodníků z pěti evidovaných a pěti neevidovaných klubů. Mezi soutěžícími byli i atleti, kteří jezdí i na nejvyšší republikové soutěže.

videoprojektory web

V sobotu v Ultimate Fitness Gymu pořádal oddíl Olympijského Vzpírání Olomouc 2. ročník letních vzpěračských závodů. V kategorii žen zažili diváci nejlepší podívanou, co mohou v Česku vidět. Simoně Hertlové z Brna, vítězce turnaje, se dařilo zvláštně v trhu, ale i v nadhozu, kde pokořila 100 kg.

Zlatou medaili v kategorii mužů si odnesl dvacetiletý Josef Kolář z Holešova. Stříbrné pásmo obsadila Julie Švecová z Náměště a organizátor turnaje Vítězslav Maruška z Holešova. Na třetí příčce skončila Ivana Grézlová z místního oddílu a Aleš Kadlec z Brna. Na všechny závodníky čekaly účastnické medaile a na výherce drobné ceny od sponzora Olomoucké společnosti.

Do turnaje se přihlásilo 43 závodníků

Na startovní listinu se zapsalo 43 soutěžích. „Většina atletů pochází ze vzpěračského oddílu Weightlifting Olomouc," říká organizátor letní soutěže Vítězslav Maruška . „Letos přijeli i závodníci z Brna, Prahy, Holešova a Náměště na Hané" dodává spolupořadatel akce Pavel Řehulka. Turnaje se zúčastnili závodníci z pěti evidovaných klubů a dalších pěti neevidovaných. „Ultimate Fitness Summer Weightlifting Competition 2017" bylo spíše komornější zápolení. „Místní atleti jezdí ovšem i na nejvyšší republikové soutěže," vysvětluje Řehulka.

Závodilo se jako obvykle v trhu a nadhozu. Ráno se účastníci vážili a o půl desáté začala samotná soutěž. Turnaj měl rychlý spád. Ve tři hodiny odpoledne se již vyhlašovaly výsledky. Za startovné zaplatili závodníci 200 korun, mohli se registrovat předem, nebo zapsat rovnou na místě. Startovné zahrnovalo i občerstvení formou švédského stolu. Soutěž odřídili rozhodčí z Holešova.

Diváci si mohli letní soutěž užít zdarma. Po skončení soutěže se konala afterparty v blízké pivnici Doga.

Stejná akce se konala již na jaře a na podzim se příznivci tohoto sportu mohou těšit na další kolo.

-kz-

Další články