Zde může být vaše reklama.

Karolína Muchová nemohla kvůli poraněnému kotníku nastoupit. Z postupu do finále se raduje rumunsko-slovenský pár

Karolína Muchová nemohla kvůli poraněnému kotníku nastoupit. Z postupu do finále se raduje rumunsko-slovenský pár

22. 07. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Sedmý den turnaje ITS CUPu přinesl boj o finále čtyřhry a semifinále dvouhry. Allertová se po výhře nad stálicí české tenisové školy Lucie Hradecké výrazně přiblížila k možnosti obhájit předloňské finále. V cestě ji ovšem bude stát Kristýna Plíšková.

ITS CUP 2017 se úspěšně přehoupnul do pokročilé fáze. Na dvorcích OMEGA centra se včera odehrály čtvrtfinálové zápasy dvouhry a jeden semifinálový zápas čtyřhry. Druhé ze semifinálových utkání dvojic: Hogenkamp, Muchová Vs. Hončová, Serban bylo totiž skrečováno. Karolína Muchová nemohla kvůli poraněnému kotníku nastoupit, a tak se z postupu do finále raduje rumunsko-slovenský pár. Ten vyzve v zítřejším závěrečném střetnutí francouzsko-mexickou dvojici Hesse-Rodriguez, jenž si v dnešním duelu poradila hravě ve dvou setech s dvojicí Korashvili-Marfutina.

Včerejší program se odehrával pouze na dvou kurtech. K úvodnímu klání dvouhry proti sobě nastoupily česká hráčka Jesica Malečková a její slovenský protějšek Michaela Hončová. Předzápasové preference byly nejednoznačné a očekával se vyrovnaný zápas. Tomu naznačoval také výsledek jediného vzájemného střetu mezi těmito soupeřkami, kdy Malečková před šesti lety vyhrála 2:1 na sety. Včerejší zápas byl však zcela jiný, obě hráčky měly v první sadě problém s udržením servisu a po sérii breaků se nakonec propracovaly až do tiebreaku, v kterém měla nakonec pevnější nervy Slovenka. Druhá sada byla již v režii Hončové, která ji ovládla v poměru 6:3 a pomstila tak svou krajanku Schmiedlovou, kterou Malečková vyřadila ve čtvrtek.

Ještě větší neznámou byl zápas druhé nasazené Nizozemky Richel Hogenkamp s Američankou Bernarda Pera, jenž na turnaji předvádí úctyhodný tenis. Nizozemka zůstala daleko za očekáváním a po prohospodařeném prvním setu, ve kterém neudržela vedení 4:2, hladce odevzdala Američance také druhou sadu a turnaj opustila.

Střet dvou někdejších fedcupových parťaček a kamarádek, druhé nasazené Denisy Allertové a stálice české tenisové školy Lucie Hradecké, ovládla mladší z dvojice poměrně jednoznačně po setech 6:3, 6:4. Allertová se tak výrazně přiblížila k možnosti obhájit předloňské finále, letos ji však v cestě bude stát nasazená jednička a 41. hráčka Kristýna Plíšková.

Ta došla k vítězství v zápase s Rebeccou Peterson. Zlepšující formu potvrdila Kristýna již v první sadě, když za stavu 4:4 brejknula soupeřku a následně čistou hrou dopodávala. Do 2. setu vlétla česká hvězda jako uragán a když šla po pár minutách servírovat, svítil už na scoreboardu stav 5:0 pro českou tenistku. Ukolébána výsledkem však světová jednačtyřicítka výrazně polevila a Švédka otočila druhou sadu 6 gemy v řadě na 5:6. Kristýna se ale nakonec probrala ve správný čas a v tiebreaku druhého setu poměrem 7:4 ukončila zápas a zítra si tak zahraje o finálovou účast.

ITS CUP 2017 tak spěje do finálové fáze. Dnes jsou na programu semifinálové zápasy dvouhry. Od 11:00 hod nastoupí k zápasu na centrálním kurtu Michaela Hončová a Bernarda Pera. Od 13:00 hod se pak diváci mohou těšit na představení Kristýny Plíškové a Denisy Allerové.

Osmý herní den bude zakončen finálovým utkáním čtyřhry od 15:00 hod.

Vrcholem turnaje bude finálový zápas dvouhry v neděli 23.7. 2017 od 11 hodin, kterému bude předcházet dětské zábavné dopoledne.

-tk-

 

Další články