Zde může být vaše reklama.

Stáj Nýznerov ve Velké nezklamala, mladší Složil je příslibem

Stáj Nýznerov ve Velké nezklamala, mladší Složil je příslibem

09. 10. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Žokej Faltejsek na hnědákovi Charme Look se stal počtvrté vítězem Velké Pardubické a zařadil se tak k legendám tohoto dostihu. Reprezentant našeho regionu Amaragon s osmnáctiletým žokejem Pavlem Složilem dokončil dostih na konci startovního pole, přesto neměl důvod věšet hlavu.

Z patnáctičlenného hlavního pole vypadli hned po startu čtyři koně, v polovině dostihu se k nim přidal ještě Universe of Gracie, a Velkou Pardubickou tak dokončilo deset koní, mezi nimi i nýznerovský Amaragon s žokejem Pavlem Složilem mladším. Ten tak ve své premiérové účasti především dokončil závod a je příslibem do dalších let.

Z Pardubic ale Složil určitě nebude odjíždět s prázdnou, protože už během odpoledne se stal vítězem dostihu na 3 300 metrů, kdy sedlal Taranta, a porazil mladšího z rodu Váňů. "Užíváme si to, Tarant je špičkový kůň a dnes to konečně vyšlo ve velkém dostihu," řekl Pavel Poles, trenér Taranta bezprostředně po doběhu. Dílčí úspěch považoval za obrovské povzbuzení Pavla Složila těsně před hlavním dostihem.

Těsně před startem Velké měl pak Amaragon se Složilem vypsaný kurs na vítězství 25:1, v těžko konkurenci letošního ročníku ale rozhodně nemusí smutnit.

-vb-

Další články