Zde může být vaše reklama.

V Olomouci můžete zažít španělskou kulturu, začal Mezinárodní festival flamenca

V Olomouci můžete zažít španělskou kulturu, začal Mezinárodní festival flamenca

28. 07. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Mezinárodní festival flamenca a španělské kultury Colores Flamencos vás vezme na výlet na jih Evropy za španělskou kulturou, jídlem, tancem a zkrátka vším, co k této zemi patří.

banner do článku

Na čtyři dny se město Olomouc po roce opět zahalí do španělských rytmů, barev a chutí. Devátý ročník festivalu Colores Flamencos Olomouc začal v prostředí Latino baru dnes v 18.00. Na návštěvníky Opening Fiesty čekala čerstvá paella, kterou připravil španělský kuchař Enrique. K ochutnání se podávala i španělská vína, která odprezentoval majitel baru Jorge.

Multižánrový festival nabídne návštěvníkům bohatý program. Roztančená olomoucká náměstí, výuka flamenca, koncerty, přehlídky filmů i dobré jídlo, to vše pořadatelé slibují.

Zítra se diváci mohou těšit na představení Tomáše Hanáka společně s kytaristou Petrem Vítek a uruguajským basistou Andrésem Ibarburu. Směsice mluveného slova, prózy, poezie a hudby latinsko-amerických autorů se koná v Divadle hudby v 20.00. Lidi, které láká spíše latino party a španělské víno, mohou ve stejný čas zavítat na Sangria párty v nově otevřeném Morganovi.

Letošní festivalovou hvězdou bude madridský soubor Nuevo Ballet Español, který zatančí v sobotu na galavečeru na Výstavišti Flora. „Tento soubor řídí dva významní španělští choreografové Ángel Rojas a Carlos Rodríguez. Mimo to, že ve Španělsku patří k opravdu významným choreografům, jsou to zároveň vedoucí tohoto souboru a sólisté. Dokážu si představit paralelu k bratrům Bubeníčkům. S nimi vystoupí čtyři tanečnice a šestičlenná doprovodná kapela," říká ředitel festivalu Viktor Šebesta. Vstupenky na tento večer jsou již vyprodány.

Po dobu festivalu mohou Olomoučáci ochutnat speciality španělské kuchyně v hotelu NH Collection Olomouc Congress. Pořadatelé ovšem upozorňují, že rezervace předem je nutná.

Záštitu nad festivalem převzali primátor statutárního města Olomouc Antonín Staněk a hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Mezinárodní festival flamenca a španělské kultury Colores Flamencos patří mezi nejvýznamnější festivaly tohoto žánru ve střední a východní Evropě. Koná se v Olomouci a Ostravě.

-kz-

Další články