Zde může být vaše reklama.

Volejbalistky Olomouce v Ostravě zapomněly na únavu a vyhrály ve třech setech

Volejbalistky Olomouce v Ostravě zapomněly na únavu a vyhrály ve třech setech

16. 01. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Pět těžkých zápasů v pouhých deseti dnech. Takový je program volejbalistek Univerzity Palackého Olomouc na začátku nového roku. Po dvou duelech Středoevropské ligy MEVZA a cestě do Stuttgartu k odvetě poháru CEV Cup vysokoškolačky nastoupily v sobotu doma proti Dukle Liberec a dnes je čekala televizní dohrávka 13. extraligového kola v Ostravě. Reprezentantky olomoucké univerzity však náročný úkol zvládly a zvítězily hladce 3:0.

79banner

Hostující celek se hned od začátku prvního setu ujal vedení, rychle vyhrával 3:0 a po servisech Ćutukové dokonce 8:2. Olomoučanky zejména díky účinným blokům zvyšovaly svůj náskok až na 11:3, pak ale Ostrava začala postupně dotahovat. Za stavu 22:22 bylo vyrovnáno a rozhodovat musela koncovka. V ní však získaly Hanačky tři body v řadě a hned na první pokus se ujaly vedení 1:0.

Úvod druhého dějství naopak vypadal pro Olomouc dlouho nepěkně. Domácí celek vedl 4:1 a 6:2 a svůj náskok udržoval až do poloviny setu. Od stavu 16:12 však střídající olomoucká blokařka Sajdová pomohla na servisu k vyrovnání na 16:16 a průběh zápasu se začal definitivně lámat. Vysokoškolačky otočily na 20:17 ve svůj prospěch a vyhrály 25:23.

Třetí set byl vyrovnaný do stavu 4:4, pak Hanačky utekly na 4:8, a přestože Ostrava ještě několikrát dotáhla na rozdíl jediného míče, do vedení se už nedostala. Od stavu 14:16 na 14:21 si vzala na slovo opět servírující Sajdová a Univerzita Palackého už šanci nepustila. Souboj dvou velkých soupeřů z posledních let skončil jasnou třísetovou výhrou Olomouce.

„Nebylo to jednoduché a hlavně v prvních dvou setech nás soupeř hodně trápil. Holky to ale vzaly zodpovědně, dařilo se nám od začátku a hlavně po krizi z druhého setu se chytly,“ chválil trenér Olomouce Jiří Teplý.

„Na utkání proti Olomouci jsme byli nadržení a dokázali jsme eliminovat zbytečné chyby. Jenže v prvním setu jsme měli vlažný začátek, pak už jsme nehráli dobře a dostali se do těžkých situací,“ hodnotil zápas ostravský kouč Zdeněk Pommer.

Ve čtvrtek se vysokoškolačky představí v dalším utkání proti přednímu celku extraligy na palubovce brněnského Králova Pole. Zápas 15. kola nejvyšší soutěže začne v šest hodin odpoledne.

TJ Ostrava - VK UP Olomouc 0:3 (-22, -23, -16)
Rozhodčí: Trumpeš, Horký
Čas: 83 minut
Diváků: 250
Ostrava: Valková, Makauskaiteová, Zemanová, Diatková, Kojdová, Nachmilnerová, libero Chevalierová. Střídaly: Faltínová, Šípová, Čuboňová, Žolnerčíková.
Olomouc: Dudová, Dedíková, Ćutuková, Napolitano Šenková, Michalíková, Strušková, libero Sainová. Střídala: Sajdová.

Další články