Zde může být vaše reklama.

Věřili, že gól dají Zmrzlý: Jsem rád, že hraju

Zmrzlý: Jsem rád, že hraju

foto: Petr Pelíšek

28. 09. 2020 - 16:26

V minulé sezóně odchovanec SK Sigma Olomouc Ondřej Zmrzlý (1999) debutoval v nejvyšší soutěži. Jedno střídal, podruhé byl v základní sestavě, pomalu si zvykal na profesionální fotbal. Ovšem od začátku soutěžního ročníku 2020/2021 už patří do základní jedenáctky Sigmy, trenér Radoslav Látal mu přidělil místo na levém kraji obrany. Zmrzlý je skutečným univerzálem, dokáže v poli zahrát nadprůměrně a velmi spolehlivě na každém postu, byť většinu kariéry zatím hrál v záloze. Ale na levém beku mu to jde. A naposledy v sobotu ve Zlíně potvrdil, že je také gólovým hráčem, právě on trefil pro Sigmu tři body. „Chtěli jsme hrát vzadu na nulu a nechtěli jsme si nějakou takovou zbytečností pokazit čisté konto. A věřili jsme, že jeden gól určitě dáme,“ řekl Ondřej Zmrzlý.

Ve Zlíně Sigma vyhrála těsně jedna nula, bylo to trošku jiné utkání, než šestigólová přestřelka kolo předtím v Brně?
Určitě ano. Chtěli jsme hlavně uhrát tři body. Terén byl strašně těžký, tomu jsme uzpůsobili i hru. Nebylo to moc krásné, ale podstatné jsou pro nás tři body, pro které jsme do Zlína jeli.

Rozhodl jste právě vy, jak jste se zjevil z levého beka najednou až na hrotu?
No … Už v prvním poločase jsem tam dostal od Romana Hubníka trošku čouda, že tam nenabíhám, že jsou obránci dost vysoko. Pak jsme si to ještě řekli v kabině o poločase. A hned první náběh to vlastně vyšlo. Tak ještěže mi to poradil.

Byla taktika ve Zlíně hrát co nejjednodušeji, rychle nakopnout balón dopředu, zvolena s ohledem na těžký terén nebo na soupeře?
Bylo to z obou důvodů. Terén byl strašně těžký, trávník byl na stranách strašně nasáklý vodou, podmáčený, trhal se. Tak jsme se tomu chtěli přizpůsobit a hrát tak, abychom neudělali nějakou zbytečnou chybu, neuklouzli na tom. Chtěli jsme hrát vzadu na nulu a nechtěli jsme si nějakou takovou zbytečností pokazit čisté konto. A věřili jsme, že jeden gól určitě dáme.

Start do nové sezony vyšel Sigma výtečně, po pěti kolech má dvanáct bodů. Změní se po takovém vstupu ambice?
To se uvidí v těžkých zápasech. V dalším kolem máme doma Plzeň, tam se ukáže, na co máme. Ale pro nás je hlavně důležité sbírat body s těmi soupeři, jak to říct, naší kvality, k tomu bodovat venku. Prostě musíme sbírat body. A pak, když přijde takový zápas, jako proti Plzni, tak se můžeme jen vytáhnout. Plzeň má určitě velkou kvalitu a my můžeme prakticky jen překvapit, i když hrajeme doma.

Se vstupem do sezony můžete být jistě maximálně spokojeni.
Určitě ano. Přidalo nám to strašně na sebevědomí, věříme si. A doufáme, že to bude pokračovat, musíme to udržet co nejdéle.

Jak se cítíte na levém beku? Vždy jste hrával nejčastěji v záloze, i když jste univerzální.
No … občas jsem hrál na levé obraně i v dorostech a juniorce. Jednou jsem tam hrál i v reprezentační dvacítce. Úplně nové to pro mě není, ale je to o třídu jinde, než předtím. Pořád se s tím sžívám, kluci hodně radí, moc mi radí Roman Hubník i Václav Jemelka. Hlavně musím podávat stabilní výkony, nedělat chyby a doufám, že by ten post nakonec mohl být pro mě dobrý. Především jsem rád, že hraju. Je mi jedno kde, hlavně, že hraju.

Bylo těžké ubránit Zlín? Hrál na tři útočníky, měl hodně standardek, centrů.
Bylo to hodně těžké. Zlín tam měl vysoké i rychlé hráče, museli jsme to stíhat, nic jiného nám nezbývalo.

Další články