Zde může být vaše reklama.

Hanácký Večerník ze 23.2.: Sedmilhář Pospíšil a bobří invaze

Hanácký Večerník ze 23.2.: Sedmilhář Pospíšil a bobří invaze

22. 02. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Čtvrteční Hanácký Večerník přináší v tisku celou řadu kauz, které mohou pohnout politikou na střední Moravě. Především, prostějovský náměstek Pospíšil konečně odpověděl na položené otázky ohledně Manthellanu. Tedy, "odpověděl" - více méně se odpovědím vyhnul. Jeho hlavní protivnice Hana Naiclerová zvažuje další postup, protože ve způsobu (ne)odpovědí nachází porušení zákona.

Odhalili jsme, že Martin Novotný nebude obhajovat pozici poslance ODS; vlastní strana ho neposlala na kandidátku. Novotný pro změnu nepřišel na oblastní sněm a jen se omluvil, že s přítelkyní čeká další dítě.

Podorbně se zabýváme případem dotací pro prostějovskou hokejovou mládež. Pondělní zastupitelstvo muselo být přerušeno, protože do městské datové schránky přišel exekuční příkaz. Pak se začaly dít věci, které nejspíš budou mít přesah nejen, co se týče prostějovského hokeje.

Olomouc zažívá bobří invazi. Přísně chráněný bobr evropský se už odvážil do centra a nahryzává stromy, jejichž pád by mohl mít nedozírné následky, i kdyby jen ve formě zablokování koryta řeky při jarním tání sněhu.

Přinášíme velký přehled jarních koncertů v Olomouci, napříč všemi žánry, kluby a festivaly. V kulturní rubrice taktéž nemůžete nečíst rozhovor s Jiřím Nebenführem, který v Olomouci založil Divadlo Za hradbami a má vizi, která Olomouci dosud chyběla.

A nemohli jsme se nevěnovat případu Dušana Dvořáka; soud v Prostějově aktuálně řeší návrh státního zástupce poslat ho na deset let za mříže kvůli pěstování drog, o to ale jde až v poslední řadě. Samozvaný velekněz neexistující Konopné církve zažaloval Hanácký Večerník, na což jsme reagovali nikoli návštěvou právníka, nýbrž psychiatra. Zařadili jsme se totiž mezi desítky ostatních lidí a institucí, které Dvořák v poslední době žaloval, a přimlouváme se za jeho léčbu.

To a mnohem více najdete ve čtvrtečním Hanáckém Večerníku ve vaší trafice.

Vaše redakce

Další články