Zde může být vaše reklama.

Jak se Košta brání ve funkci a proč má skončit. Je v tom alkohol?

Jak se Košta brání ve funkci a proč má skončit. Je v tom alkohol?

05. 02. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Informace o tom, že hnutí ANO chce v nejbližším možném termínu vyměnit hejtmana Koštu za Ladislava Oklešťka, zapůsobila v minulém týdnu na veřejnost jako časovaná bomba. Hanácký Večerník přinesl tuto exkluzivní informaci jako první. Během celého týdne se ovšem Oto Košta snažil zachránit se ve funkci, posle všeho ale marně. Konec se pouze odkládá o pár dní.

Hanácký Večerník jako první informoval v tomto týdnu o plánované výměně hejtmana Košty. Nyní jsou známy i podrobnosti toho, co se v dalších dnech dělo na olomouckém hejtmanství. Především hned v pondělí 30. ledna byla urychleně svolána krajská rada, a podle všeho se snažila svolat na 10. února krajské zastupitelstvo, které by Koštu odvolalo. To se ale nepodařilo, protože svolání zastupitelstva je závislé na hejtmanově podpisu. Košta jeho svolání nepodepsal, vyřešení celé věci se proto očekává o dva týdny později na zastupitelstvu řádném. Přestože má celá věc mimořádnou závažnost, hnutí ANO ani Olomoucký kraj kupodivu doposud ke vzniklé politické krizi nevydaly oficiální stanovisko.

Skutečné a oficiální důvody výměny: Je v tom alkohol?

Všemi médii proběhla v posledních dnech spekulace o tom, že důvodem nespokojenosti s Koštou mají být příliš důvěrné vztahy s Jiřím Rozbořilem. Ten sice již oficiálně skončil ve funkci Koštova poradce, přátelství obou mužů ale pokračuje dál. Podle zdrojů, které kontaktoval Hanácký Večerník uvnitř hnutí ANO, ale důvodů může být mnohem více, a ne všechny mohou být sděleny oficiálně. "Je tady samozřejmě to, že kraj od počátku de facto řídi Okleštěk, to vědí všichni. Ale především jde podle mě o to, že Košta příliš holduje alkoholu," sdělil nám do záznamu náš zdroj, který si přeje zůstat v anonymitě. Odvážnou tezi o blízkém vztahu úřadujícího hejtmana k lahvi ale potvrzuje i celá řada pracovníků krajského úřadu. "Jako lékař zastává názor, že kvalitní alkohol v přiměřeném množství je pro lidský organismus a psychiku prospěšnější než zarputilá abstinence," napsal sám o sobě Oto Košta přímo na stránkách ANO.

-ms-

Další články