Zde může být vaše reklama.

Je zmizelý radní v programu na ochranu svědků? Zdroje blízké vyšetřování tvrdí, že ano

Je zmizelý radní v programu na ochranu svědků? Zdroje blízké vyšetřování tvrdí, že ano

07. 06. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Radní Miroslav Petřík, který záhadně zmizel na začátku května, se podle utajeného zdroje Hanáckého Večerníku blízkého vyšetřování má nacházet v programu na ochranu svědků. Pokud je tato informace pravdivá, náměstek nejspíš "mluvil" a informace by to byly nejspíš natolik závažné, že si vyžádaly toto zcela mimořádné opatření.

luneta banner

Žádný tiskový mluvčí na světě takovou zprávu samozřejmě nepotvrdí. Redakce HV se musí spoléhat na utajený zdroj blízký vyšetřování, který tvrdí: ztracený Miroslav Petřík se nejen, že neztratil, ale policie dokonce naprosto přesně ví, kde je. Je zařazen do programu na ochranu svědků a je hlídán v utajení. Může to být pravda?


Možné souvislosti: Od zátahu policie přes podivné zmizení

11. dubna obsadila policie olomouckou radnici a Povodí Moravy. Policisté Národní centrály proti organizovanému zločinu se zajímali o zakázky na výstavbu protipovodňových opatření, a přestože se už o zátahu později moc nahlas nemluvilo, z některých zdrojů plyne veřejným prostorem informace: Je to vážnější, než se na první pohled zdá. O několik dní později záhadně zmizel radní a ředitel Technických služeb Miroslav Petřík. Měl uvést zdravotní důvody, podle policie byl 9. května spatřen v Brně,  a dál se po něm slehla zem. Zvláštní bylo už to, že policie nezveřejnila kamerový záznam z Brna, což v podobných situacích dělává zcela samozřejmě. Podle svědectví jemu blízkých osob navíc v poslední době jako by Petřík dělal věci, naznačující loučení a tedy plánovaný odchod.


Program na ochranu svědků? Není to nemožné

Pokud by byl Miroslav Petřík součástí policejního vyšetřování a byla mu poskytnuta tato soudní ochrana, pak se musí jednat o věci doslova třaskavé. Zvláště před komunálními volbami pak mohou zcela otřást nejen olomouckou politickou scénou.  "Je nesporné, že politik Petříkova kalibru musí vědět o mnoha věcech," myslí si náš zdroj. Podle jednoho ze zaměstnanců Technických služeb byl prý Miroslav Petřík viděn také v Praze. "S kolegou se potkali, normálně se pozdravili a on šel zase dál," řekl redakci pracovník TS Olomouc, jehož identitu redakce zná. Celý případ
záhadného náměstkova zmizení tak dostává podstatné trhliny. Pokud je Petřík živ a zdráv, byl oficiálně spatřen v Brně a neoficiálně i jinde, je skoro absurdní věřit tomu, že by o sobě kolegům ani rodině nedal vědět, i kdyby údajné zdravotní důvody byly jakkoliv vážné.


Co obnáší v České republice ochrana svědka

Svědci, tj. osoby, které něco významného, co má vztah ke spáchanému trestnému činu, viděli či slyšeli, mají potom důkazní hodnotu z nejpotřebnějších a velmi často bez jejich svědectví nelze pachateli trestný čin dokázat...

Celý text v tištěném HV 7. 6. 2018

-red-

Další články