Zde může být vaše reklama.

Jeseník chce postavit zimní stadion, asi získá peníze od státu

Jeseník chce postavit zimní stadion, asi získá peníze od státu

03. 04. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Jeseník usiluje o vybudování zimního stadionu. Ve městě by chtěli navázali na tradici, která zde započala již v období po druhé světové válce, kdy se na Jesenicku aktivně hrál hokej. A právě navázání na tuto tradici je založení hokejového klubu Jeseník, který bude oficiálně registrovaným klubem. Hlavním cílem tohoto klubu bude výchova hokejové mládeže, líhně mladých talentů, kteří tak budou mít možnost dostat se do vyšších pater hokejových soutěží.

Na jaře roku 2015 na radu města Jeseník byli osobně pozváni zástupci Českého ledního hokeje (ČSLH) pan Milan Vacke (vedoucí komise mládeže) a bývalý hokejový brankář a současný vysoký funkcionář ČSLH pan Milan Hnilička. Výsledkem této návštěvy byla vyslovena podpora tohoto projektu a byla předběžně vyjádřena finanční podpora z fondu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT).

Studie proveditelnosti celého projektu, která se připravuje, bude vypracována s ohledem na maximální využití objektu, a to i mimo dobu plánované ledové plochy v období letních měsíců. Typ navrhovaného stadionu je koncipován jako nízkonákladový s moderními technologiemi, které velmi výrazně minimalizují provozní náklady a snižují tak částku na dofinancování provozu.

Hlavním smyslem celého projektu, však není jen vrátit lední hokej zpět do Jeseníku, ale také nabídnout aktivní využití sportovního zařízení naší mládeži, široké veřejnosti, turistům, školám, týmům k soustředění, hobby soutěžím a jiným zimním sportům na ledové ploše.

V neposlední řadě tento stadion přinese větší atraktivitu a zviditelnění Jesenického regionu nejen v ČR, ale také za hranicemi republiky, která bude pozitivním přínosem pro celý okres Jeseník a jeho přilehlého okolí.

-ms-

Další články