Zde může být vaše reklama.

Kocourkov: Na Jesenicku se co pár let znovu a znovu opravuje silnice s perfektním asfaltem

Kocourkov: Na Jesenicku se co pár let znovu a znovu opravuje silnice s perfektním asfaltem

19. 05. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Zatímco některé silnice v kraji připomínají tankodromy a většina řidičů řeší dilema, jestli urvat přední nápravu, nebo se srazit s protijedoucím vozem, na Jesenicku mají jiné starosti. Hlavní silnici z Lipové do Vápenné opravují pořád dokola v několikaletých intervalech, přestože asfalt je po celé délce v naprosto bezchybné kvalitě. V uplynulých dnech byl povrch znovu ofrézován a bude se pokládat nový.

luneta banner

Za několik posledních let je to už asi potřetí nebo počtvrté: zcela dokonalá silnice z Jeseníku do Javorníku, na které nemá asfaltový povrch jedinou prasklinu, se vyfrézuje a následně se položí nový asfalt. Poslední "oprava" v délce skoro deseti kilometrů proběhla podle místních před dvěma, možná maximálně před třemi lety. V uplynulých dnech byl ale zcela dokonalý povrch v úseku mezi Lipovou a Vápennou znovu vyfrézován a bude probíhat pokládka nového povrchu.

"V okolí jsou přitom silnice, na které se nesáhlo celá desetiletí. Stačila by jim elementární údržba, nemusí to být ani kompletní rekonstrukce. Jenže to nikoho nezajímá, zatímco tuhle silnici ob rok frézují a znovu pokládají," kroutí hlavou jeden z místních obyvatel. Podle mluvčí ředitelství silnic a dálnic je ale současná další ze série oprav výsledkem diagnostiky z předloňského roku. "V roce 2016 byla provedena diagnostika vozovky v předmětných úsecích. Na základě výsledků této diagnostiky byla zpracována projektová dokumentace na opravu povrchu vozovky. Oprava povrchu vozovky dvou úseků silnice I/60 v současné době probíhá," informovala za ŘSD mluvčí Nina Ledvinová.  Podle jejích slov navíc současné úpravy souvisejí s nedávným kácením tříkilometrové aleje mezi Vápennou a Žulovou, o kterém jsme psali zde.

-vb-

Další články