Zde může být vaše reklama.

Nové ohnisko Koronavirus v Otinovsi

Koronavirus v Otinovsi
Ilustrační foto

foto: Pixabay

12. 05. 2020 - 13:17

Několik zaměstnanců mlékárny v Otinovsi je pozitivních na koronavirus. Hygienici ubezpečují, že je nákaza pod kontrolou. Provoz mlékárny je prozatím pozastaven.

V minulých dnech byla zjištěna nákaza koronavirem u 11 zaměstnanců mlékárny v Otinovsi, která je momentálně uzavřena.

Starosta Otinovsi zdůraznil spoluobčanům důležitost dodržování hygienických nařízení a doporučil omezit volný pohyb s výjimkou cest do práce, k lékaři nebo na nákup. Upozornění zaznělo i v místním rozhlase: „Vážení spoluobčané, věnujte, prosím, pozornost mimořádnému oznámení krizového štábu obce Otinoves. Z důvodu aktuálního výskytu koronaviru na území obce Otinoves a zamezení jeho dalšího šíření je bezpodmínečně nutné dodržovat následující zásady a doporučení.“

Nákazu zaměstnanců mlékárny potvrdila také ředitelka Krajské hygienické stanice Růžena Halířová. „Samozřejmě jsme udělali všechna potřebná opatření. O uzavření této oblasti neuvažujeme. Situaci máme každopádně pod kontrolou. Mlékárna si sama pravidelně dělá sanitární dny, ale zjistilo se, že aby dali dohromady čistou směnu a měli lidi na zajištění provozu, bylo by to komplikované. Vzhledem k epidemiologické situaci, a aby nevznikala panika, se provoz v mlékárně momentálně zastavil, což je v současné době optimální a nejefektivnější řešení," řekla Halířová pro idnes.

Další články