Zde může být vaše reklama.

Krajské Hnutí ANO se chystá do koalice s ČSSD? Dokument strany z jednání mluví jasně

Krajské Hnutí ANO se chystá do koalice s ČSSD? Dokument strany z jednání mluví jasně

21. 09. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Hanácký Večerník má k dispozici interní materiál hnutí ANO, ze kterého vyplývá chystaná koalice po podzimních volbách. Víme také, jak se do čela kandidátní listiny dostal nepříliš výrazný olomoucký lékař Oto Košta.

7. prosince loňského roku se sešlo krajské předsednictvo hnutí ANO 2011 v Olomouckém kraji, aby probralo situaci v hnutí a přípravu na nadcházející krajské a senátní volby. Zápis z jednání však ze stranických struktur unikl až k nám. Prozrazuje několik zajímavých skutečností.

Na jednání probírali Koštu. Vybrali ho Jourová s Babišem
Řeč byla především o lídrovi kandidátky, kterám je letos olomoucký lékař Oto Košta, zatím bez větších zkušeností s politikou. Příběh jeho cesty do čela kandidátky hnutí ANO v Olomouckém kraji je poměrně zajímavý. „Jméno této osoby vyvstalo z komunikace mezi Věrou Jourovou a Andrejem Babišem. Na základě této komunikace se Andrej Babiš osobně sešel s Oto Koštou. Už v dřívější době se s ním sešel Milan Feranec a na Čapím Hnízdě ve dnech 28. a 29.11.2015 i Ladislav Okleštěk a mezi oběma panuje shoda, že jde o rozumnou osobu. Jako nevýhoda je u potenciálního lídra kandidátní listiny Oty Košty to, že doposud s Hnutím ANO nespolupracoval,“ píše se v interním zápise...

Celý text v tištěném vydání Hanáckého Večerníku 22.9.2016

Další články