Zde může být vaše reklama.

Platy v sociálních službách porostou. Kraje dostanou přes 800 milionů

Platy v sociálních službách porostou. Kraje dostanou přes 800 milionů

08. 09. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

"Paní ministryni Marksové jménem všem hejtmanů slibuji, že peníze na platy zaměstnanců dostanou všichni poskytovatelé sociálních služeb, kteří na území krajů působí a jsou financováni z rozpočtů krajů,“ uvedla předsedkyně Rady Asociace krajů ČR a hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

videoprojektory web

Kraje obdrží finanční prostředky ve výši 822 milionů korun na růst platů v sociálních službách. Na společném jednání na Ministerstvu práce a sociálních věcí se na tom dohodla ministryně Marksová s předsedkyní Rady Asociace krajů ČR Janou Vildumetzovou a hejtmanem Pardubického kraje Martinem Netolickým. Finanční prostředky by kraje měly obdržet v druhé polovině října.

O peníze jsme dlouho bojovali a jsem velice ráda, že paní ministryně vyšla vstříc našemu návrhu na využití prostředků z rezervy Úřadů práce," uvedla předsedkyně Rady Asociace krajů ČR a hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová. „Především bych chtěla ocenit součinnost všech krajů, které vyplatily poskytovatelům sociální péče peníze ze svých rozpočtů, a odvrátily tak hrozící rizika v podobě hromadného odchodu zaměstnanců nebo zásadního omezení poskytovaných služeb, ke kterému mohlo dojít v případě, že by zařízení prostředky neobdržela," dodala Jana Vildumetzová.

V nejistotě byly zejména neziskové organizace poskytující sociální péči. Po dnešním jednání je jasné, že kraje budou moci vyplatit prostředky všem poskytovatelům sociální péče včetně neziskových organizací. Pro kraje je dobrý kompromis a pevně věřím, že také dobrý začátek pro jednání o rozpočtu na následující rok," uvedl hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

-kz-

Další články