Zde může být vaše reklama.

Podnikatelka zpronevěřila dotaci na zaměstnance, hrozí jí vězení

Podnikatelka zpronevěřila dotaci na zaměstnance, hrozí jí vězení

11. 04. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

U soudu ze za své jednání bude zpovídat sedmačtyřicetiletá podnikatelka z Kroměřížska. V uplynulých letech totiž čerpala z Úřadu práce dotaci na několik zaměstnanců, nedávala jim ale všechny peníze. Hrozí jí až několik let vězení za zpronevěru.

Podle informací, které má Hanácký Večerník k dispozici, byl příčinou krácení výplat dotovaným zaměstnancům fakt, že se podnikatelka o firmu vůbec nestarala, ta proto nevydělávala. "Nechala nás všechny podepsat pod nátlakem ztráty zaměstnání papír, podle kterého jsme dostávali všechno. Nebyla to ale pravda. Na účet nám posílala částku pokrácenou o zdravotní a sociální, které neměla z čeho platit," svěřil se JV jeden z bývalých zaměstnanců.

Lež ale měla krátké nohy. Úřady při křížové kontrole zjistily nejasnosti a začaly se věcí podrobněji zabývat, takže celý podvod vyšel rychle najevo. Celkem má jít o sumu okolo 250 tisíc korun, která bude po povedené zaměstnavatelkyni vymáhána. Mimo to jí ale hrozí až několik let vězení, pokud se podezření policie potvrdí u soudu.

-ms-

Další články