Zde může být vaše reklama.

Vlastníkem je kraj Pro koordinaci cestovního ruchu v kraji vznikla nová centrála

Pro koordinaci cestovního ruchu v kraji vznikla nová centrála

foto: Wikia

07. 10. 2019 - 20:00

Krajské zastupitelstvo schválilo založení nové destinační agentury. Ta má zajišťovat rozvoj a propagaci cestovního ruchu na území celého kraje. Do regionu by díky tomu mohly přitéct také finance z celostátních zdrojů.

"Hlavním posláním agentury bude koordinace a efektivní využívání marketingových aktivit v oblasti cestovního ruchu, a to jak u nás, tak v zahraničí," uvedl hejtman Ladislav Okleštěk.

Nová centrála cestovního ruchu bude na poli marketingu úzce spolupracovat s oběma dosud fungujícími organizacemi - Střední Morava a Jeseníky - Sdružení cestovního ruchu. Řídit bude například i prezentaci kraje na různých veletrzích a výstavach, bude vytvářet marketingové kampaně a rozvíjet spolupráci s ostatními regiony.

"Pilotní fáze činnosti centrály začne v průběhu příštího roku. Poté, co se rozjede naplno, bude poskytovat servis mnoha partnerům z oblasti cestovního ruchu v kraji," dodal Vladimír Lichnovský, zastupitel, starající se o oblasti vnějších vztahů a cestovního ruchu.

Agentura převezme část agendy od oddělení cestovního ruchu a vnějších vztahů kraje, ale ani to nezanikne, bude se nadále starat hlavně o dotace. "Chceme být nadále aktivní, agentura bude mít za úkol také lákání zahraničních turistů, primárně z okolních zemí. Chceme, aby zde trávili více času," uvádí vedoucí oddělení Radek Stojan.

Centrálu bude ze sta procent vlastnit Olomoucký kraj. Ten také bude na její provoz finančně přizpívat. V prvním, pilotním roce to bude zhruba 10 milionů, od roku 2022 pak 14 milionů. Navíc bude mít centrála za úkol čerpat maximum možných dotací.

Další články