Zde může být vaše reklama.

Šok: Starosta Kroměříže opouští za dramatických okolností řady Hnutí ANO

Šok: Starosta Kroměříže opouští za dramatických okolností řady Hnutí ANO

18. 04. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Starosta Kroměříže Jaroslav Němec vystupuje z hnutí ANO, za které byl ve volbách v roce 2014 zvolen. „Důvodem jsou dlouhotrvající neshody s vedením kroměřížské organizace ANO a také špatná komunikace,“ uvedl Němec. Na postu starosty by rád volební období dokončil. „Záležet bude samozřejmě na vůli zastupitelů města,“ dodal kroměřížský starosta. V letošních podzimních volbách hodlá kandidovat jako nezávislý.

luneta banner

Podle Němce se neshody v ANO začaly výrazněji projevovat v době, kdy se vyjednávala Akcionářská dohoda v souvislosti se společností Vodovody a kanalizace Kroměříž a.s.. „Jak je známo, čelní představitelé místní organizace a oblastní organizace vyjádřili nesouhlas s navrženým obsahem akcionářské dohody a při schvalování dohody se hlasování zdrželi. Učinili tak jako jediní zastupitelé. Přitom jde o zásadní dokument, který brání privatizaci vodárny i zvyšování ceny vody a také otevírá cestu k evropským i státním investicím do infrastruktury,“ uvedl Němec.

Kromě postoje k akcionářské dohodě má starosta výhrady i ke komunikaci s vedením kroměřížského ANO. „V rámci stability jsem se snažil neshody ustát, ale dále už to nejde. Za všechno mluví dění ohledně nadcházejících komunálních voleb. Na můj březnový dopis s otázkou, zda se mnou hnutí ANO počítá jako s lídrem do voleb, dosud nikdo neodpověděl. Až v Týdeníku Kroměřížska v úterý 17. dubna jsem si přečetl vyjádření pana předsedy Sadílka, že mám prý na kandidátku dveře otevřené. Taková komunikace ve mně moc důvěry nebudí,“ dodal starosta.

V podzimních komunálních volbách nicméně hodlá opět kandidovat, tentokráte jako nezávislý. „V květnu zveřejním další informace, jako nezávislý mohu lépe hájit zájmy našich občanů. Politika je pro mě služba, snažím se pracovat pro občany města i místních částí. Nadále plně respektuji program, se kterým jsme šli do voleb. Řada věcí se povedla, další máme rozpracované a já bych je rád dotáhl do konce. Věřím, že investice jako jsou nový parkovací dům, startovací a sociální byty či opravená sportoviště, posunou naše krásné město zase o něco dál,“ uzavřel Němec.

-ms-

Další články