Zde může být vaše reklama.

V Olomouci a Přerově se otevřou dva nové obory reagující na krizi pracovního trhu

V Olomouci a Přerově se otevřou dva nové obory reagující na krizi pracovního trhu

24. 08. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Montér suchých staveb a Vlasová kosmetika. Tyto dva obory se otevřou zájemcům v tomto školním roce v Olomouckém kraji. Školy zřizované Olomouckým krajem tak reagují na marné volání o schopné řemeslníky. Kadeřnicetak mají možnost studovat svůj obor s maturitní zkouškou.

videoprojektory web

Školy vyslyšely přání zaměstnavatelů a od září nabídnou dva nové obory, po kterých je na trhu práce velká poptávka. Montér suchých staveb má uspokojit firmy, které hledají schopné řemeslníky například na sádrokartonářské práce. Vlasovou kosmetiku zase mohou začít studovat kadeřnice toužící po kvalifikovaném středním vzdělání.

„Obor montér suchých staveb, který je dlouhodobě žádaný zaměstnavateli v regionu, rozšíří vzdělávací nabídku Střední školy technické v Přerově. Nástavbové studium vlasová kosmetika pak doplní stávající obory na Střední odborné škole obchodu a služeb v Olomouci. Absolventům učebního oboru kadeřník umožní získat střední vzdělání s maturitní zkouškou," řekl Ladislav Hynek, náměstek hejtmana pro oblast školství.

Olomoucký kraj bude v novém školním roce pokračovat v podpoře polytechnického vzdělávání a řemesel. V jejím rámci poskytne stipendia žákům vybraných učňovských oborů a technických oborů zakončených maturitou. „Olomoucký kraj podporuje celkem 40 oborů vzdělání, z toho je 28 učebních a 12 technických oborů zakončených maturitní zkouškou," dodal náměstek Ladislav Hynek.

Olomoucký kraj v současné době zřizuje 111 školských zařízení, ve kterých se vzdělává více než 25 tisíc učňů a studentů.

-kz-

Další články