Zde může být vaše reklama.

"Velekněz" Dvořák dnes skončil v cele. I přes podmínku pěstoval dál konopí

"Velekněz" Dvořák dnes skončil v cele. I přes podmínku pěstoval dál konopí

16. 08. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Od čtvrtečního rána sklízela policie v Ospělově na farmě Dušana Dvořáka konopí. Jedná se již o několikátou sklizeň v řadě. Dvořák se nejprve několik let vyhýbal vězení na základě psychiatrických posudků, loni ale již byl podle znalců "zdráv" a od soudu odešel s několikaletou podmínkou. S pěstováním konopí ale nepřestal, v tuto chvíli je podle informací Hanáckého Večerníku v cele předběžného zadržení.

Banner Florcenter

"Dnes v půl deváté ráno na výzkumnické farmě v ospělově policie opět zabavila všechno konopí, pěstované k výzkumu a léčebným účelům. nejsilnější stonky měly sotva dva centimetry, rostliny uštípali u kořenů. žádná z kytek nebyla zralá, sebrali vše, včetně samců. Dušana Dvořáka odvedli, v tuto chvíli nevíme, co s ním je a doufáme, že bude brzy na svobodě," uvedla na svém facebooku společnost Konopí je lék, která neví, co je s Dvořákem, kterého odvezla policie. My to ale víme.

Podle zpráv, které jsou nyní neoficiálně k dispozici, se čeká na rozhodnutí soudu o vazbě, zatím probíhají úkony trestního řízení a Dvořák je v cele předběžného zadržení. Kolik konopí policie v Ospělově sklidila letos a zda byla ve vzorcích překročena hladina THC, je v tuto chvíli ještě neznámé.

V předchozích letech - trestní řízení byla vedena každoročně od roku 2009 - byl Dušan Dvořák vždy shledán znalci nepříčetným, řízení tak byla zastavena. Loni však v pořadí již několikátý znalec dospěl k závěru, že Dvořák za své jednání je trestně odpovědný, neboť sice trpí duševní poruchou, ale tato na jeho ovládací a rozpoznávací schopnosti neměla vliv. Od soudu tehdy odešel s dvouletým trestem odnětí svobody s tříletým podmínečným odkladem.

-vb-

 

Další články