Zde může být vaše reklama.

Volební politický bizár II. Za Piráty chtěl kandidovat astrolog Baudyš, neprošel

Volební politický bizár II. Za Piráty chtěl kandidovat astrolog Baudyš, neprošel

18. 09. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Kandidátky politických stran na Olomoucku jsou ochuzeny o jedno mimořádně zajímavé jméno. Krajským předsednictvem Pirátů totiž neprošlo jméno Antonína Baudyše mladšího, který za stranu chtěl kandidovat. Podle neoficiálních informací, které jsme získali přímo od Pirátů, by důvodem mohla být profese Antonína Baudyše - nechtěli mít na kandidátce astrologa.

reklama poutak

Syn bývalého ministra obrany vystudoval bakalářský stupeň filosofie na Hochschule für Philosophie v Mnichově. Jeden rok studoval teologii na Université Fribourg a dva roky religionistiku na Filosofické fakultě UK v Praze. Čtyři roky (1992–1996) strávil v řeholních domech Tovaryšstva Ježíšova. Své astrologické vzdělání získal od svého otce Antonína Baudyše a dále studiem autorské dvojice Frances Sakoyan & Louis Acker a dalších autorů. Je jedním z nejstarších členů Pirátské strany na Olomoucku, na kandidátku do parlamentu se ale přes své výslovné přání nakonec nedostal.

Vyjádření Antonína Baudyše ml. k jeho kandidatuře

Oslovil mne místopředseda ČPS Martin Šmída, abych se do kandidátky připojil. Neměl jsem to v úmyslu, protože půl roku z roku žiji s rodinou v Řecku.  Domluvili jsme se na mé formální účasti na kandidátce, abych tím podpořil hlavního kandidáta pirátů, Vojtěcha Pikala. Který je do sněmovny vhodným kandidátem, na rozdíl ode mne si tam přeje být. Důvod proč jsem měl kandidovat je, že jsem v rámci Pirátské strany jsem po Ivanu Bartošovi druhým veřejně nejznámějším členem. Souhlasil jsem, vyplnil přihlášku ke kandidátce.  Vedení olomouckého kraje se rozhodlo mne na kandidátku nezařadit, důvod jsem se nedozvěděl, nebyl jsem nijak vyrozuměn. Ale respektuji to a nemám s tím problém, ve straně jsem zcela pasivním členem. Věnuji se natolik své práci a své rodině, že mi na politickou činnost nezbývá prostor.

-vb-

Další články