Zde může být vaše reklama.

Nikdo nebyl zraněn Výbuch posedu v Nové Hradečné: Byla to msta?

Výbuch posedu v Nové Hradečné: Byla to msta?

foto: Policie ČR

09. 07. 2019 - 16:57

Výbuch mysliveckého posedu u Nové Hradečné rozmetal trosky na patnáct metrů daleko. V pondělí 8. července odpoledne přijali uničovští policisté oznámení o odpálení mysliveckého posedu v lesním porostu; neznámý pachatel v době od 4. do 8. července 2019 umístil do budky mysliveckého posedu trhavinu, kterou odpálil. Mohla to být msta?

Nová Hradečná se v souvislosti s myslivci objevuje v médiích často. V roce 2007 zde došlo k úmrtí myslivce, náhodná střela si tehdy našla třiapadesátiletého muže. Rána vyšla zlovecké zbraně jeho o pět let staršího kolegy, když se oba myslivci vraceli spolu z lesa. Policisté tehdy pachateli  naměřili 1,42 promile alkoholu, kulovnice navíc nebyla řádně zajištěna.

Myslivecké sdružení Bradlo: Po dvanácti letech znovu v pozornosti policie

O dvanáct let pozdději je to opět Nová Hradečná, která je svědkem bezprecedentního útoku na mslivecký posed trhavinou. Výbuch posed zcela zdemoloval. Střecha a stěny byly rozmeteny v okruhu patnácti metrů od posedu. "Na místo byla přivolaná i pyrotechnická služba. Policisté zajistili stopy, které budou vyhodnocovat. Myslivecké sdružení vyčíslilo škodu na 15 000 korun. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci, za které pachateli hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok," uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Lidé v Nové Hradečné a v okolí jsou událostí zděšeni, mezi lidmi se hovoří mimo jiné o možném motivu útoku jako o pomstě za dvanáct let staré události.

O dvanáct let později
Zdroj: https://olomoucky.denik.cz/cerna_kronika/myslivec-zastrelil-kolegu20071.html

Další články