Zde může být vaše reklama.

Na kraji se prý chystá urychlená výměna Košty. Má být hejtmanem Okleštěk?

Na kraji se prý chystá urychlená výměna Košty. Má být hejtmanem Okleštěk?

31. 01. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Podle informací z neoficiálního zdroje má ještě tento týden dojít k výměně na pozici olomouckého hejtmana. Oto Košta má být urychleně nahrazen Ladislavem Oklešťkem. Pokud by se ten stal hejtmanem a rezignoval by současně na post poslance, vynesla by personální výměna do Prahy jeho náhradníka MIlana Ferance.

Třaskavá informace, která se do redakce dostala ze dvou neoficiálních, ale na sobě zcela nezávislých zdrojů, říká: Hnutí ANO je nespokojeno s počínáním Oto Košty na pozici hejtmana a chce jeho výměnu. Ta by měla proběhnout ještě tento týden, na pozici hejtmana by se posunul předseda krajské organizace ANO Ladislav Okleštěk. Pokud by se ten současně vzdal mandátu poslance, putoval by do Prahy Milan Feranec. Celá rošáda by měla proběhnout ještě do pátku tohoto týdne.

Kdo je Ladislav Okleštěk

Poslanec PČR, bývalý starosta obce Výšovice (ANO 2011), podnikatel. Vystudoval střední zemědělskou školu ve Vyškově a následně dva roky studoval na Vysoké škole zemědělské v Brně, kterou nedokončil. Následně pracoval technicko-hospodářský pracovník v JZD Výšovice. Od roku 1991 podniká. V roce 1994 poprvé zvolen do Zastupitelstva obce Výšovice, kde byl dvacet let starostou. Je aktivní v několika firmách. Do politického hnutí ANO 2011 vstoupil v roce 2012, o rok později se stal předsedou krajské organizace v Olomouckém kraji a členem předsednictva hnutí. V předčasných volbách do Poslanecké sněmovny v roce 2013 získal poslanecký mandát. Ladislav Okleštěk je ženatý a má dvě děti.

-ms-

Další články