Zde může být vaše reklama.

Babiš je na Olomoucku, navštěvuje jednu nemocnici za druhou

Babiš je na Olomoucku, navštěvuje jednu nemocnici za druhou

29. 04. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Podivuhodná je dvoudenní cesta ministra financí Andreje Babiše na Olomoucko. V plánu nemá v podstatě nic jiného, než návštěvy čtyř nemocnic v kraji, které systematicky jednu po druhé objíždí. Podle Medical Tribune je to v souvislosti s debatou o růstu platů ve zdravotnictví. Vedle toho zahájí i kontaktní kampaň s občany.

Nad touto neobyčejnou cestou vyjádřila v uplynulých hodinách na facebooku podiv například Jitka Chalánková (TOP09). "Je podivuhodné, že ministr financí má v plánu výlučně návštěvy nemocnic (a záchranné služby). Asi se chce dovědět to, co je známo už dlouho. Že v období růstu ekonomiky, v období, kdy je ve zdravotnictví peněz více než kdykoli předtím, vláda, jejímž je místopředsedou, nedokázala přijmout taková řešení, která by zajistila lékařům a zdravotníkům odpovídající růst platů. A to už vůbec nemluvím o do očí bijící nespravedlnosti spočívající v nerovných podmínkách pro poskytovatele zdravotních služeb, plynoucích z diskriminačního pojetí veřejné podpory," napsala na svém facebooku. Babiš přijel na Olomoucko rovnou z Čapího hnízda, kde během dne po boku prezidenta Miloše Zemana a ohrožených dětí křtil klokana.

Vicepremiér a ministr financí navštíví rovněž základnu letecké záchranné služby v Olomouci, kterou bude podle březnového rozhodnutí vlády i v dalších čtyřech letech provozovat soukromá společnost, postupně má ale provoz převzít stát. "Mně se nelíbí, že pokračujeme v té smlouvě, která byla předtím. Chci pochopit, jak to funguje, v rozhovorech s lidmi, kteří tam pracují každý den," řekl serveru Medical Tribune o své návštěvě Babiš.

-ms-

Další články