Zde může být vaše reklama.

Bývalé učitelky MŠ Michalské stromořadí si stěžují na mobbing ředitelky

Bývalé učitelky MŠ Michalské stromořadí si stěžují na mobbing ředitelky

15. 03. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Bývalé učitelky z mateřské školy Michalské stromořadí společně tvrdí: ze strany ředitelky jme zažívaly jen útlak, mobbing a šikanu. Některé z nich skončily vysílené na psychiatrii, jiné šly raději do předčasného důchodu. Z ředitelky mají ale dodnes strach kvůli jejím kontaktům na odboru školství.

reklama poutak

„Dvě moje bývalé kolegyně skončily na psychiatrii, jedna šla raději do předčasného důchodu. Já sama jsem ráda, že jsem pryč a mám klid,” začíná náš rozhovor jedna z bývalých učitelek. Její identita je redakci známa, tak jako u ostatních jsme jí ale slíbili anonymitu. „Ředitelka Žižlavská má velmi dobré kontakty na odboru školství. Chodí tam na kafíčka. Mohla by se nám všem pomstít a už bychom nesehnaly místo,” myslí si. Její vyprávění o poměrech ve školce je přitom doslova šokující.

Ona nebo dcera lezly i do mobilu. A to by bylo to nejmenší...
Když si její kolegyně zapomněla ve školce mobil, našla ho druhý den s přečtenými smskami. „Všechny jsme věděly, co se děje. Když se ve školce dělala nová kuchyň, moc bych nedala za to, že se současně dělala stejnou firmou kuchyň paní ředitelce nebo její dceři v rámci zakázky. Kdybych věděla, jak tam poslat nějaký opravdu nezávislý audit, udělám to,” říká. Také podle jejích slov byly všechny učitelky dlouhodobě vystavovány nátlaku hraničícímu s šikanou. „Nejvíc mě na celé věci mrzí to, že jsme se jí nepostavily. Že jsme se všechny krčily a léta to snášely,” říká.

Celý text v tištěném Hanáckém Večerníku 16.3.2017

Další články