Zde může být vaše reklama.

Hazard: Rok činnosti radniční komise za námi, a je ticho po pěšině

Hazard: Rok činnosti radniční komise za námi, a je ticho po pěšině

26. 01. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

V Olomouci se hazardu stále daří, navzdory loňským proklamacím radničních politiků. Ti po tlaku veřejnosti a referendu o úplném zákazu před rokem sestavili speciální komisi, která se měla hazardem zabývat; rok je za námi, ale hmatatelné výsledky komise nejsou naprosto žádné.

Jako dokonalý podvod na voliče to hodnotí převážně obyvatelé Hodolan, s nimiž redakce Večerníku na toto téma v uplynulých měsících hovořila. Radniční koalice se nicméně vymlouvá na ministerstvo. "Soustředíme se na podporu projektů v oblasti prevence kriminality a právně-bezpečnostní ochrany občanů. V oblasti hazardu cíleně pracujeme na snížení počtu heren. Podstatně razantnější postup ve věci samé nám komplikuje Ministerstvo financí svým liknavým přístupem při přípravě nového zákona „O loteriích", píše se v radniční tiskové zprávě ze začátku prosince 2015, která bilancuje průběžné plnění Programového prohlášení.

 

V čem je schovaný čertík

Věc má od počátku jeden drobný háček: Jestliže radnice hovoří o hazardu, hovoří zatím vždy pouze opatrně o snižování počtu heren. O snižování počtů videoloterijních terminálů (to je to, oč tu běží...) neříká ani slovo; během podzimu dokonce město zaplavily citylighty jedné z hazardních společnosti z regionu, které nepřehlédnutelně informovaly o 150 (sic!) nových videoloterijních terminálech v bývalém divadle v Hodolanech. Jinými slovy, programové prohlášení se dá splnit, přestože v krajním případě počet VLT dokonce stoupne. Nakolik je v tomto kontextu relevantní informace o liknavém přístupu ministerstva, záleží na názoru. Ten mají odpůrci automatů pochopitelně jiný, než jejich provozovatelé a zastánci.

-ms-

 

Další články