Zde může být vaše reklama.

Hledá se ředitel Správy sportovišť. Má jím být Petr Hlídek, Fürstův muž?

Hledá se ředitel Správy sportovišť. Má jím být Petr Hlídek, Fürstův muž?

20. 06. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Nově vzniklá městská akciovka Správa sportovních zařízení hledá nového ředitele. Výběrové řízení bylo olomouckou radnicí vypsáno poté, co svoje působení na ředitelském postu ukončil Martin Rak. V této souvislosti se skloňuje hned několik jmen, která se do výběrovka hlásí, jedním z nejvážnějších kandidátů má být dosavadní vedoucí provozního úseku HC Olomouc Petr Hlídek.

videoprojektory web

Podle informací, které má Hanácký Večerník neoficiálně k dispozici, se na uvolněné místo ředitele Správy sportovišť hlásí překvapivě kvalitní kandidáti se zkušeností se sportovním managementem. Jedním z nich má být i Petr Hlídek, dosavadní vedoucí provozního úseku HC Olomouc. Podle kuloárních informací má mít podporu jak generálního manažera hokejového klubu Erika Fürsta, tak i týmového sponzora Josefa Endla. Sám HLídek má podle našich informací o ředitelské křeslo zájem.

Kdo bude nového ředitele vybírat? Komu se bude zodpovídat?

"Nikdo nezpochybňuje Hlídkovy odborné kvality, pracuje ve sportovním managementu dlouho. Je to ale Fürstův muž a existuje obava, aby se po jeho případném jmenování nezachoval ve vztahu města a hokejového klubu pouze jednostranně výhodný status quo," myslí si jeden z kritiků, který vidí do zákulisí, ale přeje si zůstat v anonymitě.

O novém řediteli přitom bude rozhodovat představenstvo noové akciovky, v němž mají některé politické strany své zástupce. Z radničních politiků jsou členy představenstva primátor Antonín Staněk (ČSSD), a jeho náměstci Aleš Jakubec (TOP09) a Martin Major (ODS). V dozorčí radě společnosti pak zasedají Filip Žáček a Pavel Urbášek (oba ČSSD).

-vb-

Další články