Zde může být vaše reklama.

Parky v létě opět ožijí Iniciativa Zaparkuj podpoří olomoucký busking

Iniciativa Zaparkuj podpoří olomoucký busking

30. 04. 2019 - 12:23

Pokud během letošních letních měsíců potkáte na různých místech ve městě buskera, který bude předvádět své umění s hudebním nástrojem, může se stát, že to bude v rámci akcí univerzitní iniciativy Zaparkuj, která v Olomouci funguje už pět let a v letošním roce přišla s novinkou právě v podobě podpory buskingu v ulicích a parcích Olomouce.

Letos nám k pestrým aktivitám přibyl také miniprojekt Zaparkuj kulturu v ulicích, který má v plánu pomocí buskingu rozšířit hudbu do ulic Olomouce,“ popsal Ondřej Martínek, hlavní koordinátor celého projektu, novou programovou složku Zaparkuj.

Poprvé se s ní Olomoučáci mohli potkat koncem dubna na jarní etapě Flory. Podobné aktivity budou probíhat i během dalších měsíců. Martínek však upozorňuje na to, že nová aktivita neznamená ústup těch, které už jsou zavedené.

„Budeme pokračovat i v dalších aktivitách, kterými se Zaparkuj vyznačuje. Během celého léta se tak můžete těšit na pravidelné Zaparkuj festy s různorodým programem od promítání filmů přes koncerty, swingové tančírny až po loni velice vyvedený ples v parku,“ doplnil Martínek.

Tahákem tak i letos bude půjčovna piknikových košů, které si mohou zájemci pořídit ve Zbrojnici v Coffee Library, plné i prázdné.

Stánek Zaparkuj s půjčovnou deskových her a sportovního vybavení se objeví také na několika dalších akcích, které pořádá statutární město Olomouc nebo Výstaviště Flora – například Běh pro paměť národa, Sportovní den pro seniory či další etapy Flory.

Iniciativě Zaparkuj se již pět let daří díky koncertům, tančírnám, promítáním filmů a dalším aktivitám, které během léta v pravidelných intervalech ve všech olomouckých parcích pořádá, oživovat veřejný prostor Olomouce.

Zaparkuj už za sebou má víc jak stovku akcí, které pořádala, nebo se jich se svou půjčovnou účastnila jako partner za univerzitu. Největší ohlas měl v loňském roce ples pod širým nebem ve Smetanových sadech.

-lub-

Další články