Zde může být vaše reklama.

Internetem koluje scan smlouvy na Ples kraje: Za 1 200 000 korun!

Internetem koluje scan smlouvy na Ples kraje: Za 1 200 000 korun!

31. 03. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Internetem a sociálními sítěmi koluje od včerejšího večera scan smlouvy mezi Olomouckým krajem a společností Arks plus s.r.o., podle kterého mělo uspořádání plesu Olomouckého kraje stát 1,2 milionu korun. Pravost scanu se nepodařilo ověřit, podle všeho se ale o falzum nejedná.

Pokud by kopie smlouvy byla pravá, znamenalo by to, že ples byl zhruba o dvě třetiny dražší, než v minulých letech. Podle Jiřího Michalčíka, kterého redakce v této věci oslovila, se však o falzum nejedná. "Nedá se to samozřejmě snadno poznat podle ne příliš kvalitiního černobílého scanu, vyžadovalo by to podobnější analýzu. Ale pravostí dokumentů se zabývám celý profesní život, a podle mě je předložený dokument na 95 procent originál," řekl redakci.

Součástí kalkulace za více než milion korun přitom byly jen obvyklé věci: tombola, catering, výzdoba sálů a administrace pozvání hostů. Smlouva, pod kterou jsou podepsáni hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil a jednatel společnosti Arks plus František Sviták, byla podepsána 14. ledna tohoto roku, už o den později bylo zálohově fakturováno 50% ceny.

Kalkulace krajského plesu

Kompletní zajištění interpretů a doprovodných programů, moderátor, zvuková a světelná technika, aranžmá a výzdoba, pronájem prostor - 592 900,- Kč včetně DPH
Vytvoření webových stránek, propagace, zajištění fotografů, hostesek, technického personálu, zajištění cen pro tombolu - 260 150,- Kč včetně DPH
Raut pro 800 osob a občerstvení pro VIP salónek, slavnostní založení stolů, chuťovky na stoly - 326 700,- Kč včetně DPH
Tisk a rozeslání vstupenek a pozvánek, administrace, menu karty a programy - 48 400,- Kč včetně DPH
Celkem = 1 228 150,- Kč
-ms-

Další články