Zde může být vaše reklama.

"Pachatel" je ale známý Kriminalistický oříšek: Kdo počmáral chodníky?

Kriminalistický oříšek: Kdo počmáral chodníky?

foto: Facebook

06. 08. 2019 - 11:30

Policie hledá neznámého pachatele, který někdy v neděli 4. 8. 2019 večer pomaloval chodník na ulici 8. května v Olomouci. Komická kauza má jednoduché vysvětlení - zastupitel Olomouckého kraje Petr Daněk chtěl demonstrovat šíři chodníků po rekonstrukci ulice a fotky ze své akce umístil už v neděli na facebook.

"Po obou stranách ulice – ve směru od světelné křižovatky směrem k obchodnímu domu (v délce zhruba 106 metrů), nasprejoval na chodník červenou a bílou barvou různé nápisy a totéž učinil i na druhé straně (zhruba v délce 93 metrů), ve směru od křižovatky s ulici U hradeb až na ulici 8. května. Jedná se o souvislou čáru, kterou na různých místech doplňují nápisy různých velikostí. Škoda zatím nebyla vyčíslena, ta bude upřesněna v průběhu šetření. V případě zjištění pachatele mu za uvedený přečin hrozí až jeden rok za mřížemi," píše se v dnes vydané policejní tiskové zprávě.

Už v neděli večer ale Petr daněk umístil na svůj facebook fotogalerii, jak on sám osobně celé dílo tvoří. "Ode dneška se na ulici 8. května můžete podívat, jak moc úzké budou chodníky po rekonstrukci. Ještě budou další fotky a videa. A hlavně začne vyjednávání s Radou města Olomouce, ať tenhle zastaralý projekt, který preferuje auta a vytlačuje z ulice lidi, přehodnotí," uvedl ve svém příspěvku.

Policie neznámého pachatele dosud nevypátrala.

Další články