Zde může být vaše reklama.

„Major pak už se mnou nekomunikoval”, říká architekt Šépka a čeká na soud

„Major pak už se mnou nekomunikoval”, říká architekt Šépka a čeká na soud

16. 10. 2015 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Výměna lamp na Horním náměstí, která před volbami zvedla ze židle architekta Šépku, za sebou podle jeho slov rozhodně nemá poslední dějství. „Pan primátor Major pak se mnou už vůbec nekomunikoval, mrzí mě to,” říká s měsíčním odstupem architekt.

„Částečně spoléhám samozřejmě na to, že je po volbách a Olomouc má primátora nového. Alespoň podle toho, jak se v této věci vyjadřoval před volbami, doufám, že by dialog s ním mohl existovat,” říká Jan Šépka.Všichni aktéři celé kauzy v tuto chvíli čekají na termín ústního soudního jednání, které bude zcela klíčové.Šépka pobouřen dezinformační kampaní. Architekt, který stále bojuje za původně navržené lampy plácačky, a odmítá nainstalované Urbanstary, dále tvrdí, že Martin Major uváděl v argumentaci celou řadu nepravd. „Předně není pravda, že Ur-banstary svítí víc. Pocitově pod lampou možná ano, ale jestliže byl hlavní argument pro jejich výměnu, že na náměstí jsou tmavá místa, tak ta tam zůstala. Dále není pravda, že Thorny byly zkorodované, což prokazuje fotodokumentace z výměny. Hlavně jsem ale podiven nad tím, že celou dobu jsme byli ujišťováni, že Urbanstary jsou také levnější a že výměna vyjde na sotva 400 tisíc korun. Mám ale informace takové, že to byl celý milion korun, tedy více než dvojnásobek,” uvádí architekt.

 

Soud do konce roku, město možná čeká pokuta

Soud by měl ve věci lamp na Horním náměstí rozhodnout do konce roku. V případě, že vyhoví architektu Šépkovi, čeká město pokuta plus břemeno nákladů uvedení do původního stavu, tedy znovuosazení Thorny.

-ms-

Další články