Zde může být vaše reklama.

Město se prý chystá zrušit nákup Androva stadionu. Zapomnělo se prý na studii o udržitelnosti tribuny

Město se prý chystá zrušit nákup Androva stadionu. Zapomnělo se prý na studii o udržitelnosti tribuny

20. 02. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Proč ještě Sigma Olomouc nepřevedla Andrův stadion na město? Otázka, která veřejnosti nedá spát, i proto, že celá transakce se už před mnoha měsíci jevila jako hotová, má pravděpodobně vcelku tragikomické pozadí: Z ministerstva údajně nedorazila dotace, protože v žádosti chyběla studie o udržitelnosti hlavní tribuny. Nejsou peníze, a město se údajně chystá rozhodnout o tom, že stadion nekoupí.

Nekonečný příběh nákupu Androva stadionu městem jde možná do finále - a to by mělo být jiné, než veřejnost očekává. Podle informací, které má Hanácký Večerník ze zákulisí k dispozici, je na radnici a v kancelářích fotbalové Sigmy pořádné dusno. Jak nám sdělil náš zdroj, primátor Antonín Staněk je ve sporu s advokátem Konečným, který při podávání žádosti o dotaci na ministerstvo školství zapomněl na studii udržitelnosti hlavní tribuny. Peníze proto nedorazily. Radnice měla údajně požádat MŠMT o výjimku, závěry nejsou redakci známé.

neolstav tecnik web

Rada města se tak podle našich zdrojů chystá nákup stadionu zamítnout; podle interních zpráv, které se redakci podařilo získat, by měl být pro koupi už pouze jediný člen Rady. Podstata celé transakce, která se začínala pomalu rozbíhat, byla následující výměna: Akciová společnost Sigma prodá městu stadion a pozemky, obojí ohodnoceno znalcem na 186 milionů korun. V rámci této celkové ceny už ale město vlastnilo zhruba 34 procent, kupní cena zbytku tedy byla stanovena na 147 milionů korun. Současně se město chtělo vzdát svých akcií v klubu, jehož stoprocentním majitelem by se stal tak Jaromír Gajda. Celý obchod byl ale závislý na získání dotace z ministerstva, která nyní podle všeho není k dispozici.

-vb-

 

Další články