Zde může být vaše reklama.

Muž mezi Kopečkem a Dolany našel granát

Muž mezi Kopečkem a Dolany našel granát
Muž na granát narazil při procházce s minohledačkou.

foto: Policie ČR - Olomouc

14. 05. 2020 - 09:06

Pravděpodobný nález granátu nahlásil během včerejšího odpoledne jednapadesátiletý muž. Muž na něj narazil při své procházce lesem s minohledačkou mezi obcemi Svatý Kopeček a Dolany. Na místo přivolaní policisté zjistili, že jde opravdu o granát, se kterým se následně vypořádali pyrotechnici.

"Ve středu 13. května odpoledne jednapadesátiletý muž z Olomouce oznámil, že při procházení s minohledačkou lesem mezi obcemi Svatý Kopeček a Dolany nalezl pravděpodobně dělostřelecký granát. Oznamovatel byl poučen, aby s municí nemanipuloval, ani na ní nesahal," prozradil průběh telefonického oznámení mluvčí policie Libor Hejtman.

Na místo tak okamžitě vyrazila policejní hlídka, která po následném ohledání místa zavolala kolegy z pyrotechnické služby.

"Policisté na místě zjistili, že skutečně jde o granát a přivolali kolegy z pyrotechnické služby. Pyrotechnici po příjezdu určili, že se jedná o vystřelený a již nečinný dělostřelecký granát BR-365, ráže 85 mm, který zajistili k následné likvidaci," doplnil k akci Hejtman.

Další články